Conèixer el poble i el seu passat

Última revisió 10-11-2014 14:52
11/11/2014

“Història de la Garriga. Dels primers assentaments humans al segle XXI”: és el títol d'un llibre d'història de la vila que serà a les llibreries a començament del 2015.

L'obra, editada per l'Ajuntament, l'han coordinat i escrit quatre historiadors/es de la Garriga: Elisenda Barbé, Arnau Garcia, Jordi Llimargas i Jaume Oliver.

L'estructura del llibre, amb parts redactades per tots quatre autors, és molt innovadora ja que organitza els continguts per temàtiques i no pas per ordre cronològic. D’aquesta manera, es fugirà de la clàssica estructura per èpoques dels llibres d’història i s’aconseguirà una lectura més amena i, alhora, es facilitarà la possibilitat de trobar-hi les informacions que s’hi vulguin cercar. 

El llibre, a més, ha comptat amb la col·laboració d’altres investigadors/es, que han redactat diversos apartats destacats que es podran anar trobant al llarg dels capítols.

A partir del proper número del butlletí El Garric, la revista anirà incloent cada mes un seguit d'informacions i d'anècdotes històriques extretes del llibre, que permetran conèixer nous aspectes de la història de La Garriga i anar fent boca fins a la seva publicació.