Territori protegit

Última revisió 29-09-2021 22:38
30/09/2021

El ple de setembre aprova inicialment la desclassificació del sector de Can Vilanova per tal de preservar aquesta zona d'interès agrícola i forestal i evitar la construcció de 65 habitatges.

En concret, s'ha aprovat per unanimitat la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística referent a aquest sector. Aquest pas segueix l'aprovació inicial de l'expedient, l'octubre de 2020, per la qual ja es va procedir a la suspenció de llicències, a l'exposició pública i a la sol·licitud dels pertinents informes sectorials als organismes afectats.

La regidora de Medi Ambient i Via Pública, Neus Marrodan, ha explicat que l'equip de govern està "treballant en la protecció del nostre territori" i que aquesta modificació segueix les recomanacions de l'Avanç de POUM, aprovat el 2019.

Aquest procediment també s'està realitzant amb els sectors de Can Poi i Can Violí.

Des de Junts per la Garriga, Montse Llobet ha declarat que "cal buscar la màxima protecció del territori, controlant el seu creixement".

Per part de la CUP, Pep Tarrades ha manifestat que "des de l'inici, aquesta formació ha estat partidària de la desclassificació de Can Vilanova. La protecció del territori i d'aquesta zona especialment ha de ser una prioritat".

Carlos Martín, regidor del PSC, ha expressat que se segueix "avançant en aquest model de poble que defensem totes les forces polítiques". Això sí, ha demanat un cop més "garantia jurídica de la decisió i del nostre Ajuntament".

Per la seva banda, Ángel Guillén, de Ciutadans, ha remarcat que "hem nedat molt en aquest tema i continuarem nedant junts".

Subvencions a entitats esportives

El ple del mes de setembre també ha aprovat, amb 13 vots a favor i quatre abstencions (Junts per la Garriga i PSC), atorgar subvencions a diverses entitats esportives garriguenques per un valor total de 4.357,58 €.

Així, el Club Handbol la Garriga rebrà 1.412,34 €, a la Unió Esportiva la Garriga se li atorguen 1.376,12 €, al Club Ball Esportiu la Garriga 1.023,46 € i el Club Bàsquet la Garriga rebrà 545,66 €.

Mocions

El ple ha aprovat una moció d'ERC amb Acord de refermament del compromís del ple municipal de la Garriga amb el dret d'autodeterminació del poble de Catalunya, presentada en commemoració del 30è aniversari de l’aprovació de la ‘Moció en suport al dret d’Autodeterminació de Catalunya’ al ple municipal de la Garriga, que es va celebrar del 4 de setembre del 1991.

També s'ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP, el col·lectiu Perquè no ens fotin el tren i Arran la Garriga en defensa del servei de transport públic de la línia R3.

Casal municipal i Quercus

El ple de setembre ha comptat amb diversos precs per part dels grups municipals. Entre els temes tractats, el PSC ha presentat un prec sobre "l'eliminació del casal municipal i el Quercus", després que el curs passat no es van realitzar. La regidora d'Educació, Txell Catalan, va explicar que "no hi ha intenció d'eliminar-los, però sí de modificar-ne el format, posant-los al dia, perquè la demanda ha canviat substancialment en els darrers anys". Així, s'està treballant per trobar alternatives de tarificació i contractació, entre altres aspectes.