Nou comunciat de l'Asil Hospital, que segueix en estat d'emergència

Última revisió 14-04-2020 14:08
11/04/2020

El centre explica quina és la seva situació actual, els resultats de les PCR i les noves tasques de desinfecció que s'hi duen a terme.

Aquest és el comunciat que ha emès la Fundació Asil Hospital de la Garriga: 
 

Comunicat en relació a la situació actual de la residència i dels resultats de les PCR

En data 10 d’abril de 2020 l’Asil Hospital de la Garriga continua en un estat d’emergència a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Des de l’inici del confinament, el 14 de març, hi ha hagut un total de 27 defuncions d’un total de 119 residents (la capacitat residencial és de 123, però les places ocupades en data del confinament eren 119). Només dues d’aquestes defuncions han estat confirmades per causa de Covid-19.

Aquesta setmana s’han dut a terme els tests o PCR i els resultats són els següents:

  • 45 residents amb resultat negatiu de PCR.
  • 46 residents amb resultat positiu de PCR.
  • 1 resident pendent de rebre el resultat.
  • 62 treballadores/treballadors amb resultat negatiu de PCR.
  • 4 treballadores/treballadors amb resultat positiu de PCR.
  • 46 treballadores/treballadors pendents de rebre el resultat.

Des de la residència Asil Hospital es comunicarà a totes les famílies els resultats de les PCR i se’ls donarà la possibilitat de portar la seva persona familiar a casa temporalment. Totes les persones residents tenen aquesta opció però les condicions seran diferents, tot depenent del resultat de la PCR.

Des de la residència Asil Hospital es comunicarà a cada treballadora o treballador el resultat de la seva PCR i les indicacions que cal seguir segons el resultat.

Les accions que durà a terme la residència un cop conegui els resultats de les PCR de residents i del personal seran:

  1. Procedir a una altra desinfecció extraordinària dels espais comuns i de les habitacions a càrrec del cos de bombers, que començarà dissabte 11 d'abril.
  2. Distribuir les persones residents per les plantes/zones de la residència en funció del resultat de la PCR, i continuar amb el seu aïllament.
  3. Comunicar al personal que estigui en actiu i sigui positiu de PCR,  tot i ser asimptomàtic, que deixi de venir al centre i que es posi en contacte amb el seu CAP per seguir les seves instruccions, inclosa la baixa mèdica.
  4. Comunicar al personal que actualment es troba en situació d'IT (per símptomes de Covid-19) i que hagi donat negatiu al test, que ha de demanar l’alta laboral  i incorporar-se al seu lloc de treball de manera immediata.

A més es continuaran seguint els protocols establerts en l’actual situació d’emergència, i es continuarà treballant perquè les atencions a residents siguin de la qualitat i nivell que correspon a una residència que té cura de persones amb una salut fràgil.

Es continuarà comptant amb el suport i l’ajut del Servei Mèdic de MUTUAM i del Servei Mèdic del CAP de la Garriga per a garantir el servei habitual.

Es continuarà comptant també amb del Departament de Salut, del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i de l’Ajuntament de la Garriga per a tot allò que requereix el centre segons les seves funcions i responsabilitats.

Es continuarà comptant també amb la xarxa de voluntariat de la Garriga, que aporta el material de prevenció que complementa el té el centre i que és de vital importància.

Finalment, agraïm la dedicació, esforç i rigor de tot el personal de la residència, que com sempre, està fent possible que la nostra gent gran estigui atesa en les millors condicions; i de les famílies, que aquests dies no poden visitar presencialment les persones residents i que suporten també una gran pressió.

La Garriga, 10 d’abril de 2020