Mantenint la ment activa amb la lectura

Última revisió 13-09-2022 14:44
16/09/2022

La Biblioteca Núria Albó col·labora amb el club de lectura de l’Asil Hospital, un projecte sorgit de la iniciativa d’un grup de residents i de l’equip de terapeutes que vol contribuir a mantenir una ment activa per assegurar el benestar de les persones grans.

El 16 de febrer d’aquest any, arrencava la primera sessió del club de lectura de l’Asil Hospital. Ho feia en línia, ja que la situació sanitària encara no permetia que les persones externes al centre hi poguessin accedir.

En aquella sessió, la Rosa Soler, dinamitzadora també del club de lectura de la Biblioteca Núria Albó, explicava els objectius de les trobades i llençava un primer propòsit: anar pensant el nom que tindria el club.

Des de llavors, el club s’ha reunit quatre cops més al llarg de l’any, podent fer les darreres sessions ja presencialment (inclosa la festa final que va tenir lloc al juny). Hi han participat entre 10 i 15 residents que han llegit i comentat Robinson Crusoe, L’escarabat d’or i Miquel Strogoff, en algunes ocasions, les obres completes, en altres, versions de lectura fàcil.

L’objectiu és mantenir la ment activa de les persones grans, un requisit fonamental per prevenir malalties mentals i conservar les funcions cognitives i intel·lectuals el màxim de temps possible. I la lectura és un exercici ideal per aconseguir-ho.

Antecedents del club

Des de fa uns 10 anys, la Biblioteca Núria Albó organitza sessions de lectura a l’Asil Hospital i a altres residències de gent gran de la Garriga, en què es llegeixen articles, relats breus, refranys... en català i castellà.

Aquest any, les persones residents i l’equip de terapeutes de l’Asil van voler “formalitzar” aquestes sessions així que van proposar la creació del club que, properament i gràcies també a la col·laboració de l’espai La Filanda, tindrà nom i logo oficials.

En el futur, la intenció és obrir les sessions a altres lectores i lectors i persones usuàries de la biblioteca.

Et pot interessar