L'equip de l'Espai Jove creix

Última revisió 09-01-2023 13:32
09/01/2023

L’Espai Jove de Can Luna començarà a desplegar el seu pla d’usos al gener i per a fer-ho donant la millor qualitat al servei, s’han incorporat a l’equip dues persones que treballaran dinamitzant el punt de trobada, els patis dels instituts i la futura Assemblea de l’espai.

La Laura i la Maria ja porten més d’un mes treballant amb el jovent de la Garriga. Són les noves dinamitzadores de l’Espai Jove de Can Luna i la seva entrada en escena no podia haver anat millor. “Des de la primera tarda, vam tenir molt bona acollida amb els grups ja vinculats a l'espai. En els punts liles, també ens van rebre molt bé i quan hem anat a fer vincle al carrer, l'acollida ha estat molt bona. Estem molt contentes i tenim moltes ganes de poder obrir les portes per donar-nos a conèixer i treballar conjuntament”, expliquen.

Els patis, justament, són un dels espais que els permeten recollir les necessitats, interessos i propostes que vulguin portar a terme els nois i les noies a l'Espai Jove. Segons la Laura, “et permeten fer vincle més enllà de les activitats proposades”.

Amb la informació que recullen des dels diferents punts de treball, estan dissenyant una programació basada en les impressions recollides. “Volem oferir un espai dinàmic i participatiu on siguin els joves i les joves de la Garriga qui decideixin el què i el com”, afegeix.

Un espai basat en la participació

Precisament, la Maria s’encarregarà de la participació, a través de la Assemblea de l’Espai Jove. Les perspectives són bones, “ja hi ha diversos grups interessats a poder participar i organitzar esdeveniments a l'espai”, explica, com tornejos de FIFA o una festa per als cursos de Batxillerat de tots els centres de la Garriga.

“El jovent moltes vegades pot ser titllat d'irresponsable o d'immadur i això provoca que puguin ser poc escoltats. Jo crec que les persones joves poden ser grans líders de canvi, proactives i amb ganes de moure's i fer coses. Ja ha quedat demostrat amb les diferents entitats de joves que ja existeixen al poble, per exemple”, argumenta la Maria, qui deixa clares les intencions del projecte de l’àrea de Joventut: “Crear diferents espais per donar veu, eines i ajuda per a dur a terme les seves inquietuds o idees”.

A partir del gener, l’Espai Jove obrirà el seu punt de trobada, els dilluns, dimecres i divendres. Gradualment, anirà desplegant la resta de serveis previstos.

Et pot interessar