L'Ajuntament, al costat de les escoles per ampliar aprenentatges

Última revisió 13-01-2022 13:08
11/01/2022

L'Ajuntament de la Garriga posa a disposició de les escoles del municipi tot un catàleg d'activitats que volen ampliar els aprenentatges i connectar els diferents agents educatius del territori.

El Catàleg de Serveis i Activitats a les Escoles és el recull de tota l’oferta d’activitats organitzada per diferents àrees de l’Ajuntament de la Garriga (Alcaldia, Arxiu, Policia Local, Cultura, Joventut, Patrimoni, Comerç, Esports, Medi Ambient, Salut i Educació).

S’adreça a l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària i estudis post obligatoris de la Garriga, amb l’objectiu d’ampliar els aprenentatges que es donen a l’aula i al centre educatius.

Aquestes activitats tenen la finalitat de connectar aprenentatges que es donen en els diferents temps i espais lectius i no lectius, relacionar diferents agents educatius del territori i promoure itineraris dins i fora de l’escola.

Activitats de nombrosos àmbits temàtics

En el Catàleg podem trobar una setantena d’activitats i serveis de diversos àmbits temàtics: de coneixement de l’entorn (com les activitats del Servei Educatiu del Centre de Visitants o  visites a diferents equipaments de l'Ajuntament); educació per la salut (com els tallers de prevenció del consum de drogues, sexualitat i afectivitat, alimentació saludable, ús i abús de tecnologies de la mà del pla C17); orientació formativa i acadèmica (com les activitats d’autoconeixement i coneixement de les professions, i l’orientació acadèmica des de Joventut o el projecte ACADA des d’Educació), arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques (Com sona l’Escola de Música? i el programa Activitats Culturals a les Escoles -ACE-), consum i comerç (activitats de consum responsable i sostenible, visites als comerços del poble...), educació física i esport (programa de natació adreçat a alumnat de P4/P5), participació (com la formació de delegats i delegades, Consell dels Infants o Consell d'Adolescents) i educació mediambiental (recollida selectiva, reciclatge, energies renovables, estalvi energètic...).

El curs passat 2020/21 es van adaptar algunes de les activitats degut a la pandèmia i altres no es van poder realitzar.

Per aquest curs, com a novetat, tornen les activitats de "Com sona l’Escola de Música?" i s'han organitzat tallers escolars sobre el nou sistema de recollida de residus municipal porta a porta, entre altres.

Fa més de 20 anys que s’ofereix aquest ventall d’activitats i serveis a través del catàleg. Cada curs, es va actualitzant amb activitats que s’adapten a les necessitats i interessos dels centres educatius i de l’Ajuntament.

Et pot interessar