Senyalització interpretativa a la Garriga

La posada en valor del patrimoni i la història de la Garriga s’ha fet, des de bon principi, amb la idea que el poble és una espècie de territori-museu, de museu a l’aire lliure. Com a tal, qui s’hi vulgui endinsar té una porta d’entrada, el Centre de Visitants, des de la qual surten tots els camins i opcions de visita del municipi. Aquests camins estan plens de finestres: totes les històries, paisatges i, en general, tot el llegat que permet entendre el poble, la seva gent, la seva evolució, el seu territori.

Per això, en els darrers anys s’ha fet un esforç important de senyalització d’alguns d’aquests principals elements i espais patrimonials, per tal que, qui passegi pels carrers, places i camins del municipi tingui a l’abast elements de coneixement de l’entorn. Algunes d’aquestes senyalitzacions s’han singularitzat, amb dissenys museogràfics i continguts fets específicament en cada cas, utilitzant recursos de la museografia didàctica i artefactes manipulables i interactius. Són les que anomenem Estacions d’Interpretació.

Des del 2014, a més, s’utilitza la disciplina de la Interpretació del Patrimoni (IP) per al disseny de continguts i elements de senyalització.

L'any 2023 es va editar un plànol que agrupa totes les estacions d’interpretació de la Garriga, per tal que, tal com correspon a un territori-museu, pugueu anar a passejar i descobrir el llegat i la història de la Garriga al carrer, allà on és.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-03-2023 13:15