La Garriga, amb el poble ucraïnès

Última revisió 04-03-2022 12:08
03/03/2022

L’Ajuntament i la ciutadania s’estan organitzant per donar suport a les entitats que treballen oferint ajuda humanitària a Ucraïna, arrel de l’atac de Rússia.

D’una banda, l’Ajuntament fa la seva tasca de cooperació a través del Fons Català de Cooperació. Aquesta entitat disposa de dos números de compte corrent per tal que tothom qui vulgui pugui fer aportacions econòmiques, que serviran per cobrir les necessitats més urgents de les persones que estan patint el conflicte:

BBVA: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

CaixaBank: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Des del Fons Català de Cooperació, es prioritza la recollida de diners, ja que aquests s’envien a entitats que treballen sobre el terreny i es destinen específicament a cobrir les necessitats més urgents.

Recollida de productes

D’altra banda, s'habilitaran, a partir d’aquest divendres 4 de març, punts de recollida de productes que l’Associació d'Ucraïnesos a Catalunya Txervona Kalyna s’encarregarà de fer arribar directament a Ucraïna. En aquests punts, també hi haurà els números de compte del Fons Català de Cooperació per fer aportacions econòmiques.

Per ara, entraran en funcionament diferents punts de recollida:

 • Ajuntament: De dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
 • Barri de Dalt (garatge de Can Santa Digna): Divendres tarda, de 17 a 20 hores, i dissabtes matí, de 10 a 13 hores.
 • Escola Giroi 7 i 10 de març a les 8.30 h, 8 de març a les 16.30 h i 11 de març a les 15 h.
 • La Torre del Fanal: les tardes de les 17  a les 19.30 h
 • ISCAT (c. Manuel Raspall, 8): de dilluns a divendres, de 8.30 a 17 hores.
 • Escola Els Pinetons: de dilluns a divendres, de 9 a 16.30 hores.
 • Barri de Montserrat (local d'Auto Farres Seat): dimarts de 16 a 19 hores, i dissabte de 10 a 13 hores.

Productes que es demanen:

 • Bolquers i aliments per a nadons
 • Productes d’higiene: tovalloletes, compreses, esponges amb sabó...
 • Menjar enllaunat (evitar envasos de vidre): aliments de llarga durabilitat i de fàcil preparació com sopes de sobre, fideus, barretes energètiques...
 • Medicaments: pomada per cremades, venes i apòsits, analgèsics, antibiòtics, ibuprofè i altres medicaments tipus Betadine, Amoxicilina, Omeoprazol, Primperan i Enantium.

És important cenyir-se a la llista de productes demanats. Aquest llistat s’anirà actualitzant en base a les necessitats sorgides. Les persones que vulguin fer aportacions, cal que s’informin de possibles canvis en els mateixos punts de recollida.

Per ara, la Garriga comptarà amb aquests espais de recollida. Qualsevol persona interessada en habilitar nous espais, cal que es posi en contacte amb l’Ajuntament a través del correu mnegre@ajlagarriga.cat.

Atenció especialitzada en immigració per a les persones ucraïneses refugiades

Les persones que arribin a la Garriga provinents d’Ucraïna rebran, si ho necessiten, suport i assessorament per als tràmits d’immigració des del Servei de Primera Acollida municipal. Cal adreçar-se a la OAC.

Plataforma en suport a Ucraina

Des de la Garriga, també s'ha posat en marxa una plataforma ciutadana de suport a Ucraïna, que està col·laborant en aquestes recollides de productes i materials. Trobareu més informació en aquest enllaç i a les seves xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter (@suportaucraina).