Cultura i esdeveniments

Agenda

Dj. 30
MAI
Dijous de Corpus
Dijous de Corpus
Des de les 18:45 fins a 20:00

 • A les 18.45 h, Repic general de campanes anunciant l’inici de festes i arribada dels balls i entremesos garriguencs a la plaça de Can Dachs.
 • A les 19 h, Ofici Solemne de Corpus a l'Església Parroquial.
 • A les 19.30 h, Entrada a plaça del seguici festiu i inici de festes a la plaça de l’Església. Parlaments de les autoritats seguit del Ball d'Homenatge a càrrec de l'entitat la Garriga Balla.
 • A continuació, Lluïments del seguici festiu garriguenc. La primera sortida del seguici festiu garriguenc al complet donarà el tret d'inici de les festes de Corpus amb l'exhibició de lluïment dels diversos balls i entremesos. Amb la participació de l'ACR Front Diabòlic, els capgrossos Ginesta i Clavellot, el ball de nans, el ball de gegants, i el ball de cintes, acompanyats de les seves músiques respectives. Enguany, la colla gegantera estrena el nou “Ball de Corpus”.
 • En acabar, Esclat final.

??Organitza: Associació Cultural Corpus la Garriga, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Esteve, la Federació de Balls Populars l'Enramada i l'Ajuntament de la Garriga

Dv. 31
MAI
Sardanses
Sardanses
Des de les 19:30 fins a 21:00

A la plaça de l'Església

Ballada de sardanes i danses tradicionals catalanes amb la Cobla Ciutat de Girona. Activitat inclosa dins el “Dia mundial de l’associacionisme” i de les activitats de Corpus.

??Organitza: Ball de Gitanes i Sardanes la Garriga

Dv. 31
MAI
Marala presenta
Marala presenta "Jota de morir"
Des de les 22:00 fins a 23:00

A Can Luna

Marala presenta un àlbum contundent i esperançador a partir d'una investigació sobra la mort en la música tradicional.

Emmarcat en els actes de Corpus.

Venda d'entrades a: https://teatrelagarriga.cat/programacio/marala-en-concert-a-can-luna/

Organitza: Tetare la Garriga, El patronat

Ds. 01
JUN
Vigília de Corpus
Vigília de Corpus
Des de les 11:00 fins a 23:59

 • A les 11 h: Recollida de clavells a Can Luna.
 • A les 16 h: Enramada a la plaça de l’Església.
 • A les 17.30 h: Preparació dels clavells. Les associacions de veïns, escoles, entitats i empreses que fan les catifes de diumenge obren les portes perquè les persones que ho desitgin puguin col·laborar obrint i preparant els clavells: Carretera Nova 28, Can Luna (Geganters de la Garriga), plaça de l’Església (Once), c. Banys 50 (Banys III), c. Manel Raspall 2 (ISCAT); c. Banys 18 (Banys II), c. Pere Ballús 5 (Escola Puigraciós), c. Cardedeu 30 (Cardedeu), Sant Ramon (Sant Ramon), Gubern (Calàbria).
 • A les 18 h: Diada Castellera de Corpus a la plaça del Silenci a càrrec dels Xics de Granollers, Castellers Sagrada Família i Castellers de Terrassa.
 • A les 18:30 h: Concert-espectacle “Venim de Clavé” a càrrec del Cor de Cambra de Granollers, al Teatre de la Garriga - El Patronat. Preu de les entrades: 10 €, a https://teatrelagarriga.cat/. Amb la col·laboració de la Societat Coral l'Aliança.
 • A les 20 h: Seguici infantil garriguenc a la plaça del Silenci. Amb la colla infantil de diables, dels gegantons i del ball de cintes. Des de la plaça de l’Església, pel c. del Centre, c. de Calàbria, c. de Sant Ramon, c. de Can Xic Corder, passeig dels Til·lers, plaça de les Oliveres i plaça del Silenci.
 • A les 21 h: Sopar popular de Corpus a la pista poliesportiva núm. 1 (c. Pere Ballús, s/n). La Federació de balls populars l'Enramada ofereix servei de bar i sopar popular. Preu del sopar: 15 €. Venda anticipada de tiquets fins exhaurir existències, al Bar la Plaça (c. del Centre 35), al Rebost del Pou Calent (c. dels Banys, 31) i a Can Perris (plaça de les Oliveres 11).
 • A les 23 h: Concert de Corpus amb “Capinàs”.
 • Seguidament, DJ Grau a la pista poliesportiva núm. 1.

??Organitza: Associació Cultural Corpus la Garriga, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga, la Federació de Balls Populars de la Garriga l’Enramada i l’Ajuntament de la Garriga

Ds. 01
JUN
Concert: Venim de Clavé
Concert: Venim de Clavé
Des de les 18:30 fins a 19:30

Al Teatre de la Garriga - El Patronat

A càrrec del Cor de Cambra de Granollers.

Organitza: Teatre de la Garriga - El Patronat i Societat Coral l'Aliança.

 

 

Dg. 02
JUN
Diada de Corpus
Diada de Corpus
Des de les 08:00 fins a 22:00

 • Des de primera hora fins al migdia: Confecció de catifes i de l’Ou com balla als carrers i places del poble; a la plaça de l’Església, c. del Centre, c. de la Doma, c. de Sant Francesc, ctra. de l’Ametlla, c. dels Banys, plaça Santa Isabel, c. de Samalús, c. de Nostra Senyora de la Salut, plaça de les Oliveres, c. de Cardedeu, c. de Sant Ramon, c. de Calàbria, c. Negociant. Quatre altars: al carrer la Doma (de l'Asil Hospital), a la plaça de Santa Isabel (barri de Santa Rita), a la confluència c. Calàbria amb Sant Ramon i a la plaça de de les Oliveres (de la Residència del Pilar). Catifa convidada de l'associació japonesa "Hanae Japan" a la Plaça de l'Església.
 • A les 8 h: Matinades als carrers del centre, amb el grup Grallarriga i els capgrossos Clavellot i Ginesta.
 • De les 11 h a les 14 h i de les 17 h a les 20 h: Portes obertes i visites a llocs d'interès de la Garriga
  • Can Raspall (c. dels Banys, 38). Visita de l’espai i punt d’informació turística.
  • Hotel Balneari Spa Termal Blancafort (c. de la Mina, 7)
  • Hotel Balneari Termes de la Garriga (c. dels Banys, 23)
  • Jardí de la Casa Barbey (c. de Figueral, 48)
  • Refugi antiaeri de l'estació (Ronda del Carril, 49 al costat de l'estació del tren)
  • Fundació Maurí (c. de Cardedeu, 17)
  • Casetes en miniatura de l'Asil Hospital (c. de la Doma, 18)
 • De les 12 h fins a les 13.30 h: L'Escola Municipal de Música Josep Aymerich (EMM) posa música al Corpus, amb actuacions al jardí de la Casa Barbey.
 • A les 12.15 h: Passejada oficial de les autoritats.
 • A les 12.30 h: Ball de l’Ou com balla a la plaça de l’Església. Interpretació de la peça L’Ou com balla de Ruben Salvador a càrrec de Grallarriga.
 • A les 17.30 h: Tradicional ballada de sardanes a la plaça de Can Dachs, amb la Cobla Sabadell.
 • A les 18 h: Lliurament del premi a la persona que hagi guanyat el concurs de cartells de Corpus, per part de l’Associació Cultural Corpus la Garriga a la Sala municipal d’art i exposicions Andreu Dameson i Aspa.
 • A les 18.30 h: Balls de Corpus a la plaça de Can Dachs. Interpretació del tradicional Ball de Cintes de la Garriga i balls a càrrec de La Garriga Balla. Lluïment dels diversos entremesos amb la participació d’en Clavellot i la Ginesta i del Ball de Nans de la Garriga. La música anirà a càrrec de Grallarriga, els grallers de la Garriga.
 • Seguidament: Repic general de campanes i Anada a Ofici des de la plaça de Can Dachs a la plaça de l’Església amb la participació del seguici festiu de la Garriga i la Cobla Sabadell.
 • A les 19.30 h: Ofici Solemne de Corpus a l'Església Parroquial amb cant litúrgic i el Ball de Cintes a càrrec de la Garriga Balla i Tocats del Grall.
 • Seguidament: Solemne Processó de Corpus pels carrers encatifats, encapçalada pel seguici festiu de la Garriga integrat pel Ball de Diables, el Ball de Nans, el Ball de Gegants, el ball de Cintes i els grallers obrint pas a la comitiva religiosa. Participació de la Cobla Sabadell i els estendards dels barris de la Garriga.
 • La Clavellada iniciarà per on ja hagi passat la processó, protegint la Plaça de l’Església fins el fi de festa.
 • Un cop la processó retorni a la plaça de l’Església, els elements festius que integren el seguici es disposaran en passadís per rebre la custòdia sota tàlem abans de la benedicció final des de les escales de l’Església.
 • En acabar, espectacular Esclat final de festes amb tots els balls i entremesos del seguici festiu i ballada de la sardana de la Garriga pel mestre Francesc Mas i Ros.

??Organitza: Associació Cultural Corpus la Garriga, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga, la Federació de Balls Populars de la Garriga l’Enramada i l’Ajuntament de la Garriga

Ds. 08
JUN
Setmana de la Solidaritat
Fins Dg.16/JunySetmana de la Solidaritat
Des de les 10:00 fins a 19:00

Diversos espais

Organitza: Departament de Cooperació

Ds. 08
JUN
Visita guiada: El refugi antiaeri de l'estació
Visita guiada: El refugi antiaeri de l'estació
Des de les 11:00 fins a 13:00

Per informació, preu i inscripcions: info@visitalagarriga.cat / 610 477 823

Organitza: Centre de Visitants

Dg. 09
JUN
Eleccions europees
Eleccions europees
Des de les 09:00 fins a 20:00
Dj. 13
JUN
Concert de les Corals de Nivell Elemental
Concert de les Corals de Nivell Elemental
Des de les 18:30 fins a 20:00

Al Teatre de la Garriga - El Patronat

Dins el cicle "La Temporada de l'Escola"

Organitza: Escola Municipal de Música

Dg. 16
JUN
Ball de la Gent Gran
Ball de la Gent Gran
Des de les 18:30 fins a 21:00

A Can Luna

Amb Chacumbel's Music

Organitza: Ajuntament de la Garriga

Dv. 28
JUN
Itinerari guiat de natura
Itinerari guiat de natura
Des de les 20:30 fins a 22:00

Des del parc dels Pinetons

Capvespre d'estiu per a famílies naturalistes

Per informació, preu i inscripcions: info@visitalagarriga.cat / 610 477 823

Organitza: Centre de Visitants i Aprèn Serveis Ambientals

Ds. 13
JUL
Concert de Kantikune: Sons de taverna
Concert de Kantikune: Sons de taverna
Des de les 19:00 fins a 21:00

A Can Luna

Repàs per la cultura de taverna, del brindis i dels cants populars al voltant d'una taula. Concert amb servei de bar a l'estil tavernari.

Organitza: Kantikune