Feliç aniversari, Biblioteca Núria Albó!

Última revisió 03-11-2023 14:01
09/11/2023

La biblioteca municipal de la Garriga celebra aquest mes de novembre el seu 25è aniversari, programant algunes activitats especials i engegant un club de lectura infantil.

Dimarts 28 de novembre, la Biblioteca Núria Albó de la Garriga bufarà espelmes. I és que l’equipament cultural celebra el seu 25è aniversari.

Per això, durant el mes de novembre, s’han preparat algunes activitats especials, com xerrades i Hores del Conte, a banda de les habituals que es programen regularment.

El mateix dia 28, així, tindrà lloc una d’aquestes sessions especials de l’Hora del Conte, que acabarà amb la bufada d’espelmes i un berenar.

Nou club de lectura

Una de les novetats principals que porta aquest aniversari és la creació d’un club de lectura infantil, per a nenes i nens de 8 a 12 anys, anomenat “La Penya dels Llibres”. La presentació tindrà lloc el dia 29 de novembre.

25 anys apropant la cultura a la ciutadania

El 28 de novembre de 1998 obria les portes la biblioteca municipal de la Garriga, amb l’objectiu d’oferir informació, formació i lleure. Impulsada per l’ex alcalde, Alfred Vilar, l’escriptora i també ex alcaldessa Núria Albó dona nom a l’equipament des del 2010, fruit d’una iniciativa popular. 

Durant aquests 25 anys, la biblioteca ha anat incrementant i millorant els serveis i els espais de l’equipament. Des de l’ampliació i reforma de l’espai de petits lectors, feta poc després d’inaugurar, fins a la creació d’un espai jove l’any 2022. De totes les reformes realitzades, destaca la millora de l’accessibilitat de l’entrada i la reestructuració del vestíbul per tal d’acollir el servei d’auto préstec amb radiofreqüència.

Pel que fa a les activitats, a banda de les més habituals, com són les hores del conte mensuals, xerrades temàtiques, tallers infantils..., la biblioteca ha engegat diversos clubs de lectura: el de novel·la, que enguany ha complert 20 anys, el club de teatre, el club juvenil, el club de lectura “4 Ulls” (en col·laboració amb la Fundació Asil-Hospital), i el club infantil, que inicia camí aquest novembre. Amb els anys s’han anat afegint altres propostes a la programació, com són els Laboratoris de Lectura i les sessions d’Hora Menuda per a infants de 0 a 3 anys.

Un espai que la ciutadania es fa seu

La directora de la Biblioteca Núria Albó, Anna Amador, en nom del personal, agraeix “el suport de les administracions implicades en la gestió de l’equipament, la col·laboració amb les associacions de la Garriga, i per últim i no per això menys important, la confiança de la ciutadania, que s’ha fet seva la biblioteca”.

I és que, en paraules del regidor de Cultura, Xavier Gotanegra, “les biblioteques són recursos inestimables per a la comunitat i, en aquest cas, els 25 anys d'existència de la Biblioteca de la Garriga és una fita significativa. És un bon moment per estar-ne orgullosos, celebrar els llibres, la cultura i l'aprenentatge que la biblioteca ha ofert en tots aquests anys. En definitiva, una biblioteca de 25 anys pot ser un orgull per a la comunitat i un recordatori de la importància de preservar i promoure la cultura i l'educació. Moltes felicitats i per molts anys més!”.