Exposició "Enric Galwey i la Garriga"

Última revisió 28-06-2017 11:57
06/09/2016

Una petita gran exposició s’inaugura aquest divendres 9 de setembre a les 20 hores a la Sala Municipal Andreu Dameson de la Garriga. Es perllongarà durant un mes, fins al 9 d’octubre, i es dedica a “Enric Galwey i la Garriga”. Es tracta d’una mostra singular del gran pintor (1864-1931) de l’Escola d’Olot, amb casa en aquesta la vila vallesana des del 1876.

És una exposició singular per distintes raons. Perquè es dedica íntegrament a la seva producció centrada en el Vallès Oriental. Perquè aplega obres de diferents períodes, de diverses temàtiques (hi predomina el paisatgisme de núvols, arbres i llums canviants), i de diferents tècniques: oli, dibuix, gravat, aquarel•la i pastel.

També es tracta d’una manifestació cultural infreqüent , perquè sota el patronatge de l’Ajuntament de la Garriga, posa en comú contribucions publiques —singularment, del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la Fundació Maurí— i també de col·leccionistes privats, buscant les complementarietats d’unes i altres.

Per a la vila de la Garriga, aquest esdeveniment suposa una nova i reforçada vindicació del seu pintor més important, amb la secreta esperança de poder organitzar-ne, un dia, una col·lecció permanent . Per a la cultura catalana, es tracta de l’actualització d’un dels artistes més significats del país a cavall dels segles XIX i XX.

I és també una exposició ambiciosament modesta perquè proposa —i tracta de documentar— una tesi: Galwey és l’artista que, en la doble afirmació de tradició i modernitat, pròpia de la seva escola pictòrica, aposta més per la modernitat.

Us convidem a aquesta mostra en la qual “una elegància encisadora de color ho banya tot”, en paraules dedicades al nostre pintor pel gran literat Narcís Oller.

La mostra es podrà veure de dijous a dissabte de 17 h a 20 h i diumenges i festius d’11 h a 14 h.

Documents adjunts

Et pot interessar