Es presenta un nou itinerari turísticopatrimonial

Última revisió 24-09-2014 11:36
24/09/2014

Les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebraran del 26 al 28 de setembre, serviran, enguany, per presentar un nou itinerari: el de secà, que passa pel Malhivern, el camí ramader del Pla de les Parets i els camps d’ametllers, descobrint la importància dels forns d’argila, de la vinya i de les torrenteres en aquesta zona.

La ruta, que es podrà descarregar al web visitalagarriga.cat,. La visita guiada, que anirà a càrrec d’Aura Didàctica i Difusió Cultural, amb la col·laboració de l’Associació Agrària de la Garriga, acabarà amb un tastet de productes agrícoles de la zona. 

Després de l’itinerari del regadiu i del de la Garriga Secreta, aquest és el tercer i últim creat des del projecte la Garriga rural. La ruta passarà, com les altres, a formar part, de manera fixa, de l’oferta turística i de descoberta del patrimoni del municipi.

Però les Jornades, començaran el divendres amb una xerrada sobre el clima de la Garriga i la seva comarca, a càrrec de l’estudiant garriguenc Martí Oliveras i el meteoròleg de TV3 Dani Ramírez. Tancarà l’edició, una taula rodona, el diumenge, amb el consultor ambiental, Josep Ma Mallarach i el filòsof, Jordi Pigem que conversaran sobre els paisatges i els seus valors intangibles, la sostenibilitat i la importància de la conservació del patrimoni paisatgístic.

Les Jornades van ser creades pel Consell d’Europa l'any 1991 per apropar als ciutadans la riquesa patrimonial dels diferents països. En aquest sentit, a Catalunya, cada any durant aquests dies, més de dos-cents municipis ofereixen activitats que permeten descobrir llocs històrics, museus, jardins i espais del seu patrimoni.