Programa d'Activitats Culturals a les Escoles

El programa d’Activitats Culturals a les Escoles es realitza des del curs 1992-1993. Actualment al programa hi participen 1.735 alumnes de P3 d’Ed. Infantil a 6è d’Ed. Primària de les 4 escoles públiques de la Garriga: Els Pinetons, Tagamanent, Giroi i Puiggraciós; i de la concertada Sant Lluís Gonçaga.

Els objectius d’aquest programa són donar suport a la tasca educativa de les escoles, potenciar la creació de nous públics, donar a conèixer diverses arts escèniques i aprendre diferents tècniques de les arts plàstiques. 

S’ofereixen 3 activitats per cada nivell educatiu, de teatre, música, i arts plàstiques. Enguany s’han organitzat: 10 sessions de teatre,  10 sessions de música i 70 sessions de tallers artístics. 

Les activitats de teatre i música es realitzen habitualment al Teatre de la Garriga, i en alguna ocasió a l’Auditori de l’Escola de Música. Els tallers artístics es porten a terme al local de Can Xic de l’Escola Municipal d’Art i Disseny. 

Per organitzar les activitats es consensua la proposta a la Comissió ACE, formada per una mestra referent del programa de cadascuna de les 5 escoles i la tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Garriga. 

La majoria de propostes de la programació dels espectacles de teatre i música, són professionals i puntualment s’acullen propostes amateurs locals. A cicle superior, fa 7 anys, que s’ofereix una obra de teatre, fruit del treball que realitzen els alumnes del grup Dofins de l’Escoleta de Teatre, dirigits per en Joan Monells.

Pel què fa a la programació dels tallers artístics de les ACE, cada curs s’escull un tema comú com a eix a treballar de P3 d’Educació Infantil a 6è d’Educació Primària. Cada cicle educatiu treballa el tema a través d’una corrent i tècnica artística diferent i adaptada al seu nivell.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-04-2019 16:58