ADIF inicia la construcció d'un pas per a vianants per sota les vies al passeig Ignasi Sala

Última revisió 20-03-2023 17:08
15/03/2023

Les obres de perforació tindran lloc entre els dies 24 i 26 de març i es treballarà durant les 24 hores.

Així es va explicar en la reunió informativa que es va celebrar aquest dimarts 14 de març a l'Escola Puiggraciós, en què es va traslladar a la ciutadania les informacions que té actualment l'Ajuntament sobre les obres que ha d'executar ADIF per al desdoblament de la línia R3 de Rodalies.

Pel que fa als treballs per a la creació d'aquest nou pas per a persones, s'executaran durant les 24 hores dels dies esmentats, començant divendres a la nit, i implicaran soroll i molèsties pel veïnat. Es preveu alguna restricció de trànsit i d'aparcament.

Divendres, es preveu el pas d'excavadores i camions per treure els enderrocs (és la jornada en què es poden produir més molèsties al veïnat), i dissabte i diumenge, es faran treballs al voltant de la via i al túnel.

El que sí caldrà tallar és la circulació de trens, dissabte i diumenge, per això, Renfe habilitarà un servei d'autobusos per enllaçar amb les estacions de Centelles i les Franqueses per poder agafar el tren. A la Garriga, l'autobús es podrà agafar a les parades de la Sínia, tant en direcció sud, com nord.

Un cop executada la perforació del pas i la col·locació d'un túnel prefabricat, fins al juny o juliol, es realitzaran els treballs per adequar els voltants del pas, construint-hi escales per salvar el desnivell de la part est i una rampa per fer-lo accessible.

Durant la reunió de dimarts amb la ciutadania, l'alcaldessa, Dolors Castellà, i la regidora de Via Púlbica, Neus Marrodan, van explicar que tant bon punt l'Ajuntament vagi tenint més informació sobre les obres que ADIF ha d'anar fent, les traslladarà a la ciutadania tant pels canals habituals (espai específic al web municipal, xarxes socials, app la Garriga, cartells al carrer...), com celebrant noves trobades veïnals.

Un cop acabades les explicacions per part de l'Ajuntament, les persones assistents van traslladar les seves qüestions i inquietuds respecte les obres que s'hauran d'anar executant.