Xerrada sobre desinformació, a la biblioteca

Última revisió 14-11-2023 12:24
14/11/2023

Aquest dimecres a les 19 hores, la Biblioteca Núria Albó acull la xerrada "Com contrastar: eines útils davant la desinformació".

El fenomen de les fake news, més enllà de ser nou, ens ha comportat un canvi en la forma que consumim informació. Ens podem refiar de tot el que llegim i veiem? Ens volen enganyar? En qui confiar? En aquest moments, les tecnologies i les xarxes socials permeten viralitzar continguts de gran qualitat que també viralitzen grans mentides, mentre que moltes veritats resten amagades sota els algoritmes de les xarxes.

La xerrada vol donar respostes en un moment fascinant amb moltes preguntes i reptes. Ens permetrà, d’una banda, entendre i considerar temes d’actualitat política, social i tecnològica, i de l'altra, disposar de les eines i recursos per a poder encarar aquest problema.

Emmarcada en el cicle "Altres veus", la xerrada anirà a càrrec de Nereida Carrillo, doctora cum laude en Periodisme i Comunicació, professora de Periodisme a la UAB i impulsora de Learn to Check, un projecte educatiu i divulgatiu contra la desinformació i per un consum crític de la informació.