Vies urbanes més segures

Última revisió 11-05-2021 14:25
11/05/2021

A partir d'aquest 11 de maig, el límit de velocitat en vies urbanes d'un carril per sentit de circulació serà de 30 quilòmetres per hora.

El nou límit de velocitat és fruit de la modificació del Reglament de Circulació en què es recullen els límits de velocitat a les ciutats, aprovat pel Consell de Ministres el passat 10 de novembre.

A banda d'aquesta limitació, la modificació també contempla el límit de 20 quilòmetres per hora en vies de plataforma única. Pel que fa a les vies de dos o més carrils per sentit, la limitació seguirà sent de 50 quilòmetres per hora.

A la Garriga, s'està treballant en la modificació de l'ordenança de circulació per tal d'adaptar-la a la normativa estatal. També es preveu, en les properes setmanes, modificar la senyalització viària. També es preveu fer sessions de treball, incloses en els tallers de la Taula de Mobilitat.

El principal objectiu és reduir l'accidentalitat i buscar la millor convivència entre vehicles i vianants, amb especial atenció a persones amb mobilitat reduïda, transport públic, bicicletes i vehicles de mobilitat personal, atenent la creixent complexitat i l'augment del trànsit rodat, així com la necessitat de compartir el territori de manera sostenible.

30 km/h
30 km/h