Un any de l'Espai Orienta't

Última revisió 23-01-2024 10:26
17/01/2024

L’Espai Jove de Can Luna compta amb aquest servei, que ofereix assessorament laboral i d’estudis, xerrades i formacions.

Fa tot just un any es posava en marxa l'Espai Orienta’t de l’Espai Jove de Can Luna, un servei d’orientació acadèmica i laboral per a joves de 14 a 35 anys, que ofereix assessorament a l’hora de triar estudis, acompanyament en la presa de decisions i suport en la tramitació de documentació.

Casos atesos

En aquest any, l'Espai Orienta’t ha assessorat individualment o en grup unes 400 persones (una mitja de 35 al mes), majoritàriament noies, d’entre 16 i 20 anys, cursant estudis post-obligatoris i, sobretot, per temes relacionats amb la feina i la formació.

Activitats més enllà

Durant aquesta tardor, l’Espai Orienta’t ha organitzat tallers en els centres educatius (sobre emancipació, formació de delegats i delegades, autoconeixement...) i un curs d’atenció al públic, a banda de les assessories individualitzades.

Al llarg d’aquest any des de la seva posada en marxa, també s’han fet formacions en canguratge, hostaleria, manipulació d’aliments, premonitoratge de lleure i atenció al client, a banda de tallers i xerrades.

I pels propers mesos, ja s’estan programant noves activitats: la formació de cangurs al febrer i març, una xerrada per a famílies sobre itineraris formatius, el 28 de febrer, i una nova edició de les xerrades vivencials d’orientació, en què grups de joves comparteixen de primera mà la seva experiència acadèmica amb alumnat de 4t d’ESO.