Trasllat d'arbres del carrer Fra Benet

Última revisió 08-09-2021 12:49
08/09/2021

Vuit arbres afectats per les obres de construcció d'habitatges al carrer Fra Benet seran trasplantats a la plaça dels Tres Tombs.

Les obres de construcció d'un conjunt d'habitatges al carrer Fra Benet afecten vuit mèlies molt antigues, plantades a la vorera. Per tal de preservar els arbres, l'Ajuntament, en una actuació conjunta amb la promotora (Inplace) i la constructora dels habitatges (Tarraco), els traslladarà a la plaça dels Tres Tombs en els propers dies.

Les tasques s'iniciaran la setmana que ve, un cop acabi la prospecció que s'està fent per localitzar les canalitzacions dels serveis que passen pel subsòl de la zona.

"És una feina molt complicada, amb un risc elevat ja que es tracta d'uns arbres molt antics, plantats abans que el carrer s'urbanitzés", ha explicat la regidora de Via Pública i Medi Ambient, Neus Marrodan. "Les arrels poden estar embolicades amb les instal·lacions de llum i gas que hi passen", ha afegit.

Per aquest motiu, mentre es realitzin les tasques de trasllat, caldrà fer alguns talls puntuals d'aquests serveis, "amb el mínim temps i la màxima seguretat", dels quals seran informats veïnes i veïns.

Posteriorment, l'empresa promotora, es farà càrrec de l'arranjament de la vorera, per fer-la accessible. A més, s'hi plantaran nous arbres, a la zona de la calçada, que ajudaran a delimitar les places d'estacionament.

L'Ajuntament invertirà 15.000 euros en el trasplantament dels arbres, tasca que farà el Viver de Bell-lloc.