Teatre com a eina per treballar valors

Última revisió 13-10-2021 16:48
14/10/2021

La companyia Frec a frec presenta al Teatre de la Garriga - El Patronat "Siyahamba", una obra que ens acosta a la realitat de les persones refugiades.

La Dana i l’Oscar viuen en una caseta amb un petit jardí als afores de Barcelona. Ella és professora de ioga i ell treballa d’encarregat de magatzem. La seva gran il·lusió és tenir un fill però de moment no hi ha sort. L’Aiman i en Moussa, dues persones que han hagut d’abandonar el seu país amb tot el que això comporta, entraran a formar part de les seves vides i posaran a la corda fluixa tot el seu món.

Aquest és el punt de partida de Siyahamba, l'espectacle amb debat que la companyia Frec a frec presenta aquest dissabte 16 d'octubre al vespre al Patronat.

Per a crear aquesta obra, la companyia ha seguit un mètode d'investigació amb diferents persones que intervenen en el procés d’acollida i amb refugiats i refugiades, per tal de recopilar informació sobre el que fan, el que pensen, el que senten, el que els agradaria que passés… Amb tot el material recollit,  s'ha creat un espectacle amb escenes que el públic reconeix immediatament i on es pot sentir identificat.

I és que el grup utilitza l'experiència teatral com a revulsiu per conèixer, analitzar i millorar les actituds i els possibles malentesos o conflictes que es donen en col·lectius determinats i entre diferents col·lectius, per així afavorir el creixement personal i del sector a qui va dirigit l’espectacle.

Siyahamba, que forma part del programa de les jornades Obrim portes, construïm ponts, està dirigida per Joan Monells i protagonitzada per Sahid Kelfallah, Alí Chailat, Mamadou Souare, Mireia Gatius i Lluís Pérez.

Siyahamba
Siyahamba