Tall del pont del Roure per obres d'ADIF

Última revisió 14-12-2023 14:47
14/12/2023

A partir del proper dilluns, 18 de desembre, i fins al dia 29, el pont del Roure quedarà tallat en ambdós sentits i el carrer Nostra Senyora de la Salut canviarà el sentit de la marxa, per facilitar la circulació de sortida del centre.

Degut a les obres d'ampliació del pont del Roure, per tal de fer-lo prou ample per permetre la doble circulació, a partir del dilluns 18 de desembre i fins al 29 del mateix mes (previsiblement), aquest pont quedarà tallat en tots dos sentits de circulació (des de finals d'octubre, només s'hi podia passar en sentit est, venint del Passeig dels Til·lers).

Per tal de facilitar la circulació per sortir del centre de la Garriga, temporalment, mentre duri aquest tall, el carrer Nostra Senyora de la Salut canviarà el seu sentit de la marxa. "Arran del tancament del pont del Roure i per tal de redreçar el trànsit, es canviarà de manera temporal el sentit del carrer Nostra Senyora de la Salut, que serà el vial de sortida del centre. Anirà de plaça de les Oliveres fins a la plaça del Silenci", ha explicat el regidor de Mobilitat, Álex Valiente.

D'aquesta manera, l'accés al centre s'haurà de fer pel carrer Cardedeu.

Alternatives de circulació venint del carrer Cardedeu

Alternatives de circulació venint del Passeig

Afectacions de la circulació

Els vehicles que vinguin del carrer Figueral no podran accedir al centre per Nostra Senyora de la Salut sinó que hauran de girar cap al Passeig o mitjançant la rotonda fer un canvi de sentit. Els vehicles que vinguin del Passeig, tampoc podran accedir al centre.

El veïnat dels barris de Can Vilanova, Mercè, Padró, Can Poi i la comunitat educativa de l’Escola Puiggraciós, l’Escola Tagamanent i l'Institut Blancafort només podran accedir a la zona amb vehicle per l'avinguda Onze de Setembre. Per a vianants i bicicletes es mantindrà l'accés pel pas soterrat d’Ignasi Sala. En general, es recomana en la mesura del possible, accedir a la zona a través del pas per a vianants.

Pel que fa al veïnat del carrer Samalús (entre Nostra Senyora de la Salut i el passeig dels Til·lers) i el de passeig dels Til·lers entre plaça de les Oliveres i ronda del Carril hauran de sortir dels aparcament en contra direcció pel passeig dels Til·lers.

Per tal de mantenir ben informat el veïnat afectat, es bustiarà un fulletó informatiu amb les afectacions i canvis de circulació de la zona.

A partir del dia 30 de desembre, així, el pont tornarà a obrir-se només en sentit de pujada (direcció Samalús). A més, també es reobrirà la Ronda del Carril entre el Passeig dels Til·lers i Ignasi Sala. Per això, el carrer Nostra Senyora de la Salut recuperarà també el seu sentit habitual de la marxa.

Aprofitar les vacances escolars

Tal i com ha explicat Valiente, l'actuació, "la que suposarà més afectació al municipi", es fa "aprofitant aquestes dates, en què hi ha vacances escolars". A més, des de l'Ajuntament es va negociar i acordar amb ADIF realitzar aquestes obres ara per assegurar que en segon tall de la línia de tren hi hagi trens des de Vic fins a la Garriga. També s’està negociant que hi hagi més busos directes a Barcelona.

El nou pont no serà de construcció, sinó fet a base de mòduls prefabricats, cosa que facilitarà la seva col·locació. Els camions de gran tonatge que hagin de transportar el material, hi accediran per la zona de vies. També es col·locarà un nou sifó per disminuir la inundabilitat de la zona.