Suport al comerç afectat per la pandèmia

Última revisió 17-11-2020 11:27
17/11/2020

El Ple municipal del 13 de novembre passat va aprovar per unanimitat les bases reguladores per a la concessió d'ajuts als comerços de la Garriga tancats per la Covid.

En total, es preveu destinar 115.000 euros per pal·liar els efectes dels tancaments de primavera i també els de tardor, de manera que el govern amplia la proposta inicial de grups de l’oposició de dedicar-hi 43.000 euros.

Es preveu un ajut de 400 euros per a cada negoci que va haver de tancar al públic durant la primera onada de confinament. En el cas dels comerços que també han estat afectats pel tancament de la tardor, els ajuts arriben als 500 euros; en total s’hi podran acollir uns 265 establiments.

En el cas de bars i restaurants, l’ajut també comprèn la bonificació de la taxa per ocupació de via pública de les terrasses, una destinació de 32.000 euros en total al 2020, on cal afegir-hi també, l’eliminació completa de la taxa per a l’any 2021, ja aprovada en les ordenances fiscals.

Des de la regidoria de Promoció econòmica es va destacar l'esforç que s'ha fet per ampliar al màxim la partida. En aquest sentit, l'oposició va celebrar l'ampliació, però al mateix temps, van lamentar que es vagi tan tard.

El Ple es va celebrar gràcies al consens dels grups polítics del consistori, que van acordar tramitar extraordinàriament i per urgència la convocatòria i que van decidir no cobrar per l'assistència.

Les bases han de passar per l'exposició pública i es preveu que, a principis de desembre, se'n pugui fer la convocatòria amb els detalls sobre com demanar els ajuts.

Comerç tancat covid
Comerç tancat covid