Restauració d'elements patrimonials

Última revisió 27-11-2020 11:31
27/11/2020

La Garriga posa en valor els seus diversos elements patrimonials tot fent-ne la restauració i el seu manteniment.

Seguint aquesta línia de treball, a finals d'octubre-principis de novembre es van realitzar diferents tasques per reconstruir la volta d’accés i de la fogaina del forn de calç de Can Terrers. Una vegada reconstruït, s'ha tapat la càmera de combustió i només s'ha deixat a la vista la part d’accés. Durant els propers mesos s'ajardinarà la zona i es procedirà a intergrar el forn al parc d'aventures.

Per la seva banda, a la vil·la romana de Can Terrers s'hi estan realitzant diferent treballs de restauració.  Enguany, les restauradores han trobat el recinte més degradat per les inclemències meteorològiques però sobretot per l'incivisme de les persones visitants i per aquelles, que ignorant que és un Bé Cultural d'Interès Nacional, hi fan trobades d'oci.

A principis de desembre, es col·locarà una nova passera i es refarà tot el circuit de visita de la vil·la, arreglant tots els camins, les grades, etc. També durant el desembre, s'instal·larà tota la nova senyalització interpretativa de la vil·la, aprofitant les noves imatges 3D  creades dins del projecte “Can Terrers, 2.000 anys d'història en 4 passes.”.

Restauració vil·la romana Can Terrers  la Garriga
Restauració vil·la romana Can Terrers la Garriga