Redescobrir el modernisme i el refugi

Última revisió 08-10-2014 09:37
08/10/2014

Com cada segon dissabte de mes, el Centre de Visitants organitza dues visites guiades, una per redescobrir el modernisme i l'altra per visitar el refugi antiaeria de l'estació. Ambdues activitats són amb inscripció prèvia. 

Els interessats poden enviar un correu electrònic a info@visitalagarriga.cat o trucar al 610 477 823

El primer itinerari guiat sortirà a les 10 del matí del dissabte des del Centre de Visitants i resseguirà la ruta "La Garriga, vil·la termal i d'estiueig". Durant la visita, es comprovarà la influència dels estiuejants en el canvi dràstic que va patir el municipi tant a nivell arquitectònic com social. A través d’un recorregut pels principals edificis eclèctics, modernistes i noucentistes, l’usuari s’endinsarà en el món burgès de fa un segle en que art, arquitectura i natura eren un de sol a l’hora de dissenyar i construir edificis i habitatges.

Posteriorment el visitant podrà participar, a les 12h, de la visita guiada al refugi antiaeri de l'estació. Es tracta d’un refugi excepcionalment ben conservat, excavat directament a la roca granítica, amb més de 110 metres de galeries. El refugi va ser construït pel veïnat de la Garriga, l’any 1938, sota les ordres de la Junta de Defensa Passiva local i va servir per a protegir dels atacs aeris la població, especialment quan les bombes franquistes colpejaren mortíferament el municipi el dia 29 de gener de 1939.

A més, el Centre de Visitants de la Garriga, que ha ampliat horari i actualment obre dissabte i diumenges i festius de 10 a 14 h, és punt de sortida de diferents itineraris de patrimoni (edat mitjana, ruta del rec Monar, ruta de secà...), de turisme (termal...), BTT i bicicleta, senderisme pel Montseny....

Refugi antiareri de l'estació
Refugi antiareri de l'estació