Recta final de les obres per acabar amb les inundacions a Els Pinetons

Última revisió 01-09-2021 14:13
01/09/2021

Durant els mesos de juliol i agost, s'han executat les obres que han de resoldre els problemes d’inundacions que pateix l’escola Els Pinetons durant els episodis de pluges.

Mentre que el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s'ha encarregat de l'actuació que afectava el recinte escolar, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la part de l’actuació que afectava la via pública.

El conjunt de les obres realitzades no només ha d’evitar les inundacions recurrents, sinó també posar ordre a part del sistema d'evacuació de l’aigua de la pluja, alhora que evitar l'abocament d'aigües residuals dels lavabos exteriors de l'escola al riu Congost.

Per això, s'ha executat un nou col·lector general d'aigües plujanes de dimensions superiors a l'actual i que passa pel centre de l'escola i travessa patis i carrer fins a abocar al riu Congost. A aquest col·lector es connectaran les recollides d'aigües de la coberta d’Educació Infantil i de les reixes dels patis.

D’aquesta manera, l’aigua de pluja surt per gravetat, evitant que s’estanqui com passava fins ara, ja que quedava per sota de la cota de sortida del clavegueram del carrer.

A més, la xarxa de recollida d'aigües residuals dels lavabos exteriors s’ha reconduït a la xarxa d'aigües residuals general de l'escola.

Tal i com va explicar la regidora d’Urbanisme i Via Pública, Neus Marrodan, els treballs estaran acabats abans de l’inici del curs escolar. Marrodan va remarcar els esforços fets pel consistori per resoldre el problema aquest mateix estiu.

El cost de l’actuació ha estat de 46.700 € per a l’Ajuntament i de 58.600 € per al departament d’Ensenyament.

Obres a l'escola Els Pinetons
Obres a l'escola Els Pinetons