Per Sant Jordi, regala els llibres de la Garriga

Última revisió 23-04-2018 11:34
23/04/2018

Si sou de la Garriga, hi treballeu, o senzillament voleu conèixer millor el municipi, aquest Sant Jordi, trobareu a les parades i llibreries diversos títols amb els quals podreu conèixer, entre altres coses, la història o la gastronomia garriguenques.

Història de la Garriga. Dels primers assentaments humans al segle XXI és una obra de referència per a l’estudi i el coneixement de la història del municipi. 
Signada per quatres especialistes garriguencs (Elisenda Barbé, Arnau Garcia, Jordi Llimargas i Jaume Oliver), explica, en blocs temàtics, el que ha estat la Garriga fins als nostres dies.
Al llarg de nou capítols, i amb fotografies i material gràfic divers, repassa temes com l’organització del terme, les formes d’assentament, el termalisme, les guerres o la demografia contemporània.

Les dones fan història!

Una mirada històrica molt més concreta és la que podreu descobrir al llibre La història de la dona a la Garriga i els seus mons. Anna Gabriel i Verònica Granados signen aquest treball de recerca oral entorn la vida quotidiana de les garriguenques de la postguerra. Una visió de com vivien, com pensaven i com sentien el festeig, el matrimoni, l’educació, la sexualitat, la mort...

Aviació i guerra

La Guerra Civil va marcar la història de la Garriga i l’aviació hi va jugar un paper fonamental. El podeu descobrir al llibre Aviació i guerra a la Garriga 1933-1946. El camp d’aviació civil, l’aeròdrom militar i el final de la guerra, de David Gesalí i David Íñiguez.

És un estudi dels esdeveniments succeïts durant més d’una dècada, on es desvetllen alguns fets poc coneguts, i fins i tot inèdits, de la història del municipi i la vida dels seus habitants.

La Garriga, a través de la cuina

Gurmets i amants de la bona cuina de la Garriga, aquest és el vostre llibre! La Garriga, una història entre fogons. Receptes que parlen d’un poble ofereix una visió de la cuina del municipi, explicada per les seves protagonistes: 37 garriguenques (quasi totes dones), d’aquí o vingudes d’allà, que comparteixen les seves receptes.

Marta Ruiz és l’autora de l’obra, que vol oferir una mirada reflexiva sobre el patrimoni culinari de la Garriga i traçar la història recent de la població a través de la seva gastronomia.

Per a fans de Michael Ende

Sou fans de La història interminable? Us apassiona Michael Ende? Doncs us recomanem El món de Michael Ende, vida, obra i antroposofia, primer apropament en català a la vida i obra de l’autor.

Escrit per Josep-Francesc Delgado, va rebre el premi Sant Miquel d’Engolasters d’Assaig Literari de la XXXIX Nit Literària Andorrada 2016.

Els podreu comprar a les llibreries de la Garriga i, aquest Sant Jordi, a les parades.