Nous comerços adherits al voluntariat per la llengua

Última revisió 26-11-2021 13:52
29/11/2021

El català i el castellà són les dues llengües oficials que tenim a Catalunya i el català és la llengua pròpia de Catalunya, per això atendre la clientela en la seva llengua és símbol d'eficàcia, confiança, integració, professionalitat...

Els establiments col·laboradors van en augment arreu de Catalunya i ja són gairebé 5.000 comerços, bars, restaurants, etc. on, a més de parlar-te en català, t'ajudaran a practicar-lo. Tots els establiments adherits al programa s'identifiquen per un diploma o adhesiu penjat en algun espai del local i així hom sap que ens atendran en la nostra llengua.

A la Garriga hi ha nous comerços que s’han anat obrint després del tancament de la pandèmia i ara formen part del Voluntariat per la llengua per tal que els seus usuaris s’adrecin en català a l’hora d’entrar en el seu establiment. Per exemple la Circular, és un espai de productes naturals, de proximitat, de comerç just, que treballa per acostar la producció local al poble. Un altre establiment que ha obert no fa gaire és la pastisseria Pessics, un local temptador no només per la varietat de pastissets per tastar, sinó per l’espai acollidor on prendre una bona infusió. Però si el que volem és fer un bon entrepà cal anar a la placeta de Santa Isabel, al davant de can Raspall, i gaudir d’una gran varietat d’hamburgueses a Tu burger.

L'Oficina de Català tira endavant la campanya per adherir nous comerços al Voluntariat per la llengua. Confiem que de mica en mica es pugui ampliar la llista d'establiments col·laboradors amb la llengua. En qualsevol d’aquests establiments trobarem productes de qualitat, de confiança i a més, ens atendran en català.