Neix el grup pessebrista "Amics del Pessebre"

Última revisió 22-11-2023 13:59
24/11/2023

Aquest mes de novembre s’ha constituit a la Garriga els "Amics del pessebre" un nou grup creat amb l’objectiu de projectar i difondre el fet pessebrista a la Garriga.

El grup "Amics del pessebre", que forma part de la Secció de Cultura del Centre Excursionista Garriguenc, ha començat a caminar amb un primer nucli impulsor format per una dotzena de persones que fan pessebres tant a casa seva com en diferents entitats i institucions i que s’han unit per treballar en favor del pessebrisme.

Properament es farà una crida entre la població per tal que totes aquelles persones que fan pessebres o estan interessades en fer-ne puguin formar part del nou grup.  D’entre les principals accions previstes a curt termini, els "Amics del pessebre" volen dur a terme una mostra de pessebres així com calendaritzar i informar de tots els pessebres visitables de la Garriga.

En un futur, el grup durà a terme activitats com conferències, sessions formatives, intercanvis amb altres grups pessebristes, excursions i altres iniciatives per apropar l’art del pessebre als infants. També treballarà per tal que la Garriga disposi cada any d’un pessebre local fet a vàries mans i exposat en un equipament singular de la població.

La creació d’aquest nou grup coincideix amb el 800 aniversari del primer naixement que Sant Francesc d’Assís va fer la Nit de Nadal de l’any 1223 a Greccio (Itàlia), una commemoració que se celebrarà intensament arreu del món.