Les Activitats Culturals a les Escoles acosten l'alumnat al teatre, la música i l'art

Última revisió 15-11-2022 10:27
16/11/2022

El projecte ACE programa espectacles i tallers d'arts plàstiques i visuals per a l'alumnat de les escoles Els Pinetons, Tagamanent, Giroi, Puiggraciós i Sant Lluís Gonçaga de la Garriga.

Aquest mes de novembre ha començat la programació del projecte Activitats Culturals a les Escoles (ACE) a la Garriga, amb l'espectacle L'avi Pepet i la Nana, que van veure 600 alumnes al Teatre de la Garriga - El Patronat.

I és que el projecte consta d'una programació de tres activitats per curs per tot l'alumnat des de P3 d'Educació Infantil fins a 6è d'Educació Primària, que inclou dues activitats d'arts escèniques i una d'arts visuals.

Es realitza des del curs 1992-1993 i actualment hi participen 1.586 alumnes de les quatre escoles públiques de la Garriga (Els Pinetons, Tagamanent, Giroi i Puiggraciós) i de la concertada (Sant Lluís Gonçaga).

En la programació escènica entren tota mena de gèneres: teatre, titelles, concerts, dansa, circ, clown, multidisciplinars... També es programa un obra de teatre del grup de persones amb diversitat funcional de l'Escoleta de Teatre del municipi, Els Dofins.

Aquest curs, les nenes i nens de les escoles podran veure obres com Orbital, dels Farrés Brothers o La faula de l'esquirol, de la Cia La Baldufa; o sentir concerts com el Desconcerto de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà o Les aventures del lleó vergonyós d'El Pot Petit.

En els tallers d'arts, que es realitzen al taller d’infants de l'EMAD, enguany es treballarà el tema Art i Natura i l'alumnat dels diferents cursos provarà tècniques com el fang, l'escultura, la pintura a la tela, el gravat...