L'EME i l'EMAD participen en projectes d'orientació per reduir l'abandonament escolar

Última revisió 26-11-2018 13:27
23/11/2018

L’EME I l’EMAD participen en el Pla d’orientació de Suport a les transicions educatives, un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis d’Educació, amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar prematur i facilitar les transicions educatives.

El pla engloba diferents projectes i l’EME i l’EMAD participen en tres. El primer és el Full de ruta, un servei d’orientació per a alumnes d’escoles d’adults, adreçat especialment per als del curs de preparació de la prova d’accés a cicles formatius de grau mig. El segon és la Maleta de les Famílies, adreçat a famílies d’alumnes de secundària en procés de tria d’itinerari educatiu i professional.

El tercer projecte s’anomena JET, Joves en Transició, un projecte pilot que es posa en marxa aquest curs únicament a tres municipis de la província de Barcelona, entre ells la Garriga. Es tracta d’un servei d’orientació adreçat als alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles. El PFI és un programa formatiu adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen certificat de l’ESO. S’imparteixen 1.000 hores de formació fonamentalment pràctica, junt amb formació complementària i realització de practiques en empreses, amb l’objectiu de facilitar l’accés al món laboral i a cicles formatius de grau mitjà.

EMAD
EMAD