L'Ajuntament redueix el pressupost de Festa Major

Última revisió 09-04-2020 11:41
09/04/2020

El consistori destina 70.000 euros de la partida inicial, que passa de 220.000 a 150.000 euros, a mesures contra la crisi.

La Festa Major de la Garriga es celebrarà finalment - i sempre que el context ho permeti- del 30 de juliol al 3 d’agost, i no del 26 de juliol al 3 d’agost com estava previst inicialment.

A més de reduir els dies de programació, l’Ajuntament també ha decidit destinar una part de la partida de la festa a les mesures extraordinàries que el consistori ha adoptat per fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19.  Així, si el pressupost inicial era de 220.000 euros, finalment serà de 150.000 euros: n’hi haurà 70.000 que es destinaran al pla de xoc contra la crisi.

Aquest any, la Festa Major de la Garriga s’estava preparant i organitzant, per primera vegada, des d’una comissió especial creada per entitats, associacions i persones del poble a títol individual. La comissió funcionava en assemblea i s’estructurava en petites subcomissions, que treballaven tant el programa d’actes com l’estructura de la festa.

A causa de les circumstàncies actuals, les trobades presencials de la comissió s’han aturat, però el seu grup motor segueix avançant de manera telemàtica. Des de l’Ajuntament es volen mantenir totes les propostes que s’hi han fet fins ara, tot i que concentrades en 5 dies i no en els 7 dies previstos inicialment.

També es vol mantenir l'espai de la Doma per als concerts de nit, ja que és l’únic que permet garantir les mesures de seguretat en casos d’aforaments grans. Malgrat conservar l’espai, però, la despesa en l'escenari, les carpes i els grups serà inferior que en les edicions anteriors.

Des de l’Ajuntament es treballa amb la comissió de Festa Major per ajustar-se a aquests nous criteris, determinats per la situació excepcional d’aquests dies.

També es fa saber, però, que la celebració de la Festa Major resta subjecta a l’evolució de la crisi sanitària i de les restriccions que anuncïi el govern a cada moment, en base a les quals l’Ajuntament actuarà sempre en conseqüència.

 

 

La Festa Major també redueix els dies d'activitats.
La Festa Major també redueix els dies d'activitats.