L'acte institucional de la Diada omple l'Auditori

Última revisió 12-09-2019 09:43
12/09/2019

L’Auditori de l’Escola de Música es va omplir ahir per acollir l’acte institucional organitzat des del consistori amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

En el seu parlament, l’alcaldessa Dolors Castellà va fer referència al referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i va fer una crida a “agafar consensos estratègics que permetin avançar”. “Tenim les nostres conviccions i objectius absolutament intactes. Sabem que el referèndum d’autodeterminació és la millor eina per legitimar la república i aconseguir la independència. Caldrà forçar a l’Estat a acceptar-ho, utilitzant les vies pacífiques i contundents necessàries”, va afirmar. En el seu parlament també va recordar les persones empresonades, exiliades i encausades. “Aquesta repressió que ens voldria fer abandonar és totalment ineficaç, no deixarem que sigui efectiva”, va assegurar la portaveu d’ERC.

Des de Junts per la Garriga, Jordi Pubill va fer una crida a la justícia i la llibertat, a la democràcia. “Catalunya pateix una onada de menyspreu i repressió per part de l’Estat que fa que tinguem presos i preses polítics, exiliats i represaliats. Representants legítims escollits pel poble de Catalunya pels qui demanem un cop més, l’absolució”, va manifestar Pubill, que va recordar l’origen de la commemoració de l’Onze de Setembre. Per Pubill, el món local és “més necessari que mai” per seguir treballant per la prosperitat dels pobles i ciutats del país.

Finalment, des de la CUP, el regidor Pep Tarradas va dir que aquesta era una Diada “marcada per l’ombra de les imminents sentències dels judicis dels presos i preses polítiques”. “La situació repressiva actual fa difícil la nostra tasca, però és imprescindible revisar allò que vam fer bé i allà on ens vam equivocar, per veure les oportunitats del nou cicle polític”, va explicar, fent referència a una carta que l’exdiputada Anna Gabriel ha enviat a la militància de la formació. I és que, segons Tarradas, cal fer possible “l’aprofundiment democràtic que vam encetar fa dos anys”.

A l’acte també hi van ser presents els regidors del PSC, Àlex Valiente i Carlos Martín, però no vam fer cap intervenció com a grup municipal.

La Coral Ariadna va interpretar el tema Senyor Sant Jordi  i, ja al final, va oferir El Cant a la Senyera i Els Segadors.