La xarxa solidària de cosidores no s'atura

Última revisió 02-04-2020 12:33
02/04/2020

Ja ha elaborat més de 2.000 mascaretes, 1.000 bates i 300 pantalles protectores.

Un centenar de persones voluntàries de la Garriga treballen, dia rere dia, en la creació de material de protecció per contribuir a fer front al contagi del coronavirus.

Des de la seva posada en funcionament, just quan es va declarar l’estat d’alarma, la xarxa ja ha manufacturat més de 2.000 mascaretes, que s’han esterilitzat i repartit a comerços, residències i personal sanitari.

També s’han fet 1.340 bates de plàstic, a partir de bosses d’escombraries, que s’han lliurat a l’Hospital General de Granollers, a residències del poble i a cuidadores de gent gran. També amb plàstic s’han cosit més de 300 davantals i 300 pantalles protectores.

Finalment, durant aquest període, s’han fabricat i repartit 150 bates de roba i uns 100 casquets per a personal sanitari.

La xarxa, coordinada des de l’Ajuntament, compta amb la participació de cosidores, modistes, comerciants, empreses, l’associació modernista, clíniques dentals i altres proveïdores, entre moltes altres veïnes i veïns que també s’hi han bolcat.

Protecció Civil i la Policia Local col·laboren en el transport del material, en la gestió de les entregues i en el repartiment als diversos equipaments.

Les cosidores treballen des de casa.
Les cosidores treballen des de casa.