La Garriga serà una de les seus de la primera edició d'aquesta competició per posar en valor l'esmorzar de forquilla.
Entre els mesos d'agost i setembre, tindrà lloc la primera edició de la Lliga del Porc i la Forquilla, un campionat d'esmorzars de forquilla que té per objectiu promocionar aquest àpat com a patrimponi gastronòmic.
La Garriga, amb la seva botifarra amb mongetes del ganxet i cansalada com a plat estrella i la participació de dos restauradors, serà una de les seus de la competició, impulsada pel Grup de Sanejament Porcí de Lleida i dins del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia,de la Generalitat de Catalunya.
El concurs comptarà amb quatre semifinals, una a cada demarcació, i una final catalana, que se celebrarà a Lleida el 28 de setembre.
A cada ronda, els restaurants participants presentaran els seus plats davant un jurat, mentre el públic comparteix un esmorzar de forquilla popular. A la Garriga, tindrà lloc a Can Luna el dia 7 de setembre, a les 10 hores.