La Garriga: feminista, també, al 8-M

Última revisió 02-03-2020 14:57
02/03/2020

Amb l’objectiu de seguir treballant i avançant cap a la igualtat, l’Ajuntament i algunes entitats han preparat un programa específic per al 8-M, on el feminisme és el gran protagonista.

Mostra d'Art
Un dels actes més esperats del cicle, serà, possiblement, la inauguració de la Mostra d’Art del Dia de les Dones que aquest any celebra el seu 10è aniversari. L’exposició, on hi participen artistes del poble, farà memòria dels temes tractats al llarg d’aquest temps per seguir reivindicant la visibilitizació de les dones en l’art i la lluita feminista per assolir la igualtat. S’inaugurarà el 6 de març a les 20 h amb l’espectacle Ellas, en clave femenina de carla Penna (amb Núria Conangla i Julieta Lostumbo)  i es podrà visitar fins al 22 de març a la Sala d’Exposicions Andreu Dameson.

Autodefensa feminista
Un taller d’autodefensa feminista per a noies és una altra de les activitats previstes. Es farà els dies 6, 13 i 20 de març a la tarda i per inscriure-s’hi cal enviar un correu a lgterritorijove@gmail.com. L’activitat està pensada per adquirir estratègies d’apoderament personal i col·lectiu i reapropiar-se del propi cos.

Espectacles
El 21 de març la poetessa Alina Cansa i la trobadora Celeste Jaén oferiran l’espectacle Mujer y poesia líquida a la Sala Andreu Dameson. I l’endemà, 22 de març, al migdia a la plaça de Can Dachs hi actuarà La rateta ja no escombra l’escaleta, una companyia que combina la música d’autora, la dansa, el clown i el teatre. I tot pegat, amb històries musicades d’una dona que intenta, com pot, empoderar-se i ser feminista, amb tendresa i humor.

Documentals
L’Auditori acollirà, el 28 de març, la projecció del documental Les Resilients. Una obra que mostra una part de l'escena musical feminista, a través de la mirada de Roba Estesa, Tribade, Sey Sisters i Clara Peya. Dinamitzar per Feministes LG i Bala Feminista.

Llenguatge no sexista
L’Ajuntament organitza, també, una jornada de formació en llenguatge no sexista per a professorat del municipi. Es farà els dies 25 de març i 1 d’abril al l’institut Vil·la Romana. Inscripcions a pigualtat@ajlagarriga.cat.

Tallers

Les dones que ho desitgin podran sumar-se al taller “Juga el teu paper!”, el 6 de març al matí a la plaça de l’Església. Hi aprendran tècniques artístiques per treballar productes naturals, en una de les activitats del programa “Les dones del Montseny aprenem juntes”. I el 28 de març, al Casal de Joves, s’hi farà un taller d’automaquillatge amb perspectiva feminista.

Jornades

Dones d’Ara organitza les seves segones jornades el 14 de març al matí a la Torre del Fanal, amb diversos tallers i xerrades. De cara al dia 7, diverses entitats i col·lectius del poble treballen en l’organització d’una jornada feminista, però al tancament d’aquest butlletí la programació encara no estava confirmada (podrà consultar-se al web municipal).

Manifestació

El dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, els moviments feministes han convocat una manifestació a Barcelona, que sortirà a les 17 h de la plaça Universitat i finalitzarà a Arc del Triomf.

Finalment, al Ple municipal del 25 de març, a la Garriga es llegirà el manifest institucional del 8-M. 

Podeu consultar el programa del Dia de les Dones aquí.

8-M
8-M