Jornades Modernistes: retorn a la Garriga del 1900

Última revisió 13-09-2021 13:08
08/09/2021

Del 8 al 10 d'octubre, la Garriga torna a celebrar les tradicionals Jornades Modernistes, un viatge al passat que ens permet acostar-nos a la societat garriguenca de principis del segle XX.

Les Jornades Modernistes arriben a la seva 10a edició i ho fan, novament, adaptant-se a les mesures sanitàries requerides pel moment. Malgrat això, enguany, es recuperen alguns actes i activitats que no es van poder dur a terme en l'edició anterior.

Així, visites guiades, música, tallers, xerrades i activitats familiars conformen el programa de les jornades d'enguany. Caldrà fer una reserva prèvia de les places per participar-hi, ja que seran limitades.

La inauguració tindrà lloc a Can Raspall, divendres 8 d'octubre al vespre. Aquella mateixa tarda, es faran visites a les residències de gent gran on es representaran microescenes modernistes. I Can Ramos acollirà una xerrada sobre "El servei a les cases d'estiueig", organitzada per la Fundació Martí l'Humà.

Dissabte concentra el gruix de l'activitat de les jornades: es torna a organitzar una activitat de descoberta pel municipi on caldrà fer proves i desvetllar enigmes, també es faran visites guiades de la mà del Centre de Visitants, hi haurà espectacles, microescenes modernistes, tallers, xerrades i activitats culturals i musicals al voltant de l’estiueig.

A més, enguany, diumenge, tindran lloc les Festes del bosc a Can Ramos, organitzades també per la Fundació Martí l'Humà, animació swing i la tradicional desfilada modernista, que culminarà amb un reconeixement a les cosidores que han col·laborat durant la crisi sanitària.

Fira Modernista i setmana gastronòmica

Novament, al centre del poble s’hi instal·larà la Fira Modernista, amb ambientació d'època, paradetes i animació.

I a partir de divendres 1 d'octubre, a més, diversos restaurants serviran plats d’inspiració modernista, a la setmana gastronòmica.

Les Jornades Modernistes de la Garriga, que s'organitzen des de 2012, pretenen reflexionar, a través de diferents actes lúdics i culturals, sobre el moviment modernista i com aquest ha acompanyat el desenvolupament econòmic i cultural del municipi dels darrers anys.

Aquest any, també cal destacar la participació activa de l’Associació Modernista de la Garriga, organitzant actes i col·laborant en la fira. L’Associació Modernista va néixer de les inquietuds de les persones participants en els cursos de costura modernista que s’organitzen des de fa quatre anys i té la vocació de donar a conèixer la cultura modernista del municipi.