Els trastos, a la deixalleria o al servei de recollida

Última revisió 13-09-2018 15:04
14/09/2018

La ciutadania que hagi de desfer-se de trastos vells i objectes voluminosos, els pot dur a la deixalleria o trucar al servei de recollida porta a porta de l’Ajuntament.

La deixalleria, situada al carrer Joan Brossa, té el següent horari: dimarts de 16 a 19 h, de dimecres a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16h a 19h, dissabte de 9 a 15 h i diumenge de 9 a 14.30 h. L’horari d’estiu és: dimarts de 16 a 19 h i de dimecres a diumenge de 8 a 14 h. A més, existeixen bonificacions en la taxa de residus per l’ús continuat de la deixalleria.

Per fer ús del servei de recollida porta a porta, que passa cada dilluns al matí, només cal trucar al telèfon 937510096. Cada dilluns es fan uns 20 serveis de recollida.

“Aquest servei té capacitat per fer-se càrrec d’aquest tipus d’andròmines”, explica la regidora de Medi Ambient, Neus Marrodan, “per això es vol incidir en el seu ús per part de la ciutadania”.

I és que sovint, a la Garriga, es troben trastos fora del contenidors, un fet que es pot considerar sancionable.

Diàriament, dos agents cívics recorren les diferents zones de contenidors del municipi per passar avís en cas que estiguin molt plens. A més, detecten caixes i trastos fora dels mateixos, de manera que “enlloc d’una feina de prevenció, es transforma en una feina de reacció a l'incivisme”, segons la regidora.

De tant en tant, també es troben elements identificats amb noms. En aquests casos, l’Ajuntament fa un requeriment per carta, advertint que aquesta no és manera de procedir. En cas de reincidència, s’obre un expedient sancionador.

Trastos
Trastos