Els arbres del carrer Fra Benet no es poden trasplantar

Última revisió 25-11-2021 11:16
25/11/2021

Els vuit arbres que hi ha al carrer Fra Benet i que, estant afectats per la construcció d'una promoció d’habitatges, s’havien de trasplantar, finalment s’hauran de tallar.

Així ho determina l’estudi de prospecció que s’ha fet per localitzar i traslladar les canalitzacions de serveis que ja es coneixia que passen per sota la vorera.

Hi passen conductes d'aigua, enllumenat, instal·lació elèctrica de mitja tensió i gas. S'havia previst tallar i desviar els subministraments. Les companyies han valorat les obres a fer, i actuar sobre els conductes de mitja tensió i de gas suposa un cost de més de 35.000 euros, un cost totalment inassumible.

S'ha detectat que les arrels dels arbres s'entortolliguen al voltant del conducte de gas que, a més, és un dels conductes principals del poble.

A més a més, a diferència dels de l’aigua i l’electricitat, la canalització de gas no es pot interceptar i desviar per tal de mantenir el subministrament perquè no existeix una xarxa alternativa. En cas de voler-lo seccionar, deixaria sense gas gran part del poble durant dies. Un cost, també, totalment inassumible.

Tot i que s’ha intentat, la suma de tots els fets explicats fa impossible la seva conservació. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha decidit tallar els arbres.

El que sí segueix endavant és la posterior plantació de quatre exemplars en aquest tram i la plantació de vuit arbres de grans dimensions a la plaça dels Tres Tombs en substitució dels que es perden.

Arbres al carrer Fra Benet
Arbres al carrer Fra Benet