El transport públic és gratuït des d'avui i fins al 9 d'abril

Última revisió 02-04-2020 01:40
02/04/2020

La mesura pretén facilitar els desplaçaments de les persones que fan serveis essencials.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)  va aprovar ahir la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport pública del 2 al 9 d'abril.

Aquesta mesura excepcional inclou els transports interurbans i integrats: Rodalies, Metro, Ferrocarrils, Tram i autobusos de l'àmbit de l'ATM a Barcelona. 

El volum de demanda, previsiblement, serà molt similar o inclús inferior al dels darrers dies, amb reduccions generals d’un 90% del que és habitual. En tot cas, el cos de Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

Durant aquests dies, la xarxa de transport públic es posa a disposició de les persones dedicades a serveis essencials i que estan autoritzades a desplaçar-se. La mesura vol ser, segons explica l'ATM en un comunicat, "un acte de reconeixement a la seva tasca tan crucial en aquesta situació d’emergència del país".

Podeu conèixer com s'aplicarà la suspensió temporal de pagament del transport public aquí.

 

L'estació de tren de la Garriga.
L'estació de tren de la Garriga.