Consells davant l'arribada del fred

Última revisió 21-11-2022 17:04
22/11/2022

Quan baixen les temperatures, convé seguir una sèrie de consells per preparar-nos per fer front al fred.

És convenient informar-se de les previsions del temps, de l'estat de la xarxa viària i de les instruccions que donin les autoritats, a través del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el Servei Català de Trànsit o el telèfon 012 d'Atenció Ciutadana.

Cal para atenció a familiars o veïns i veïnes que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.

Aparells de calefacció

Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, cal ventilar cada dia uns minuts si s'utilitzen escalfadors o estufes amb foc obert per tal d’evitar la intoxicació; s'ha de revisar l'estat dels elements de calefacció; si un aparell no funciona bé o fa una olor estranya, no s'ha de fer servir; cal mantenir els infants allunyats d'estufes, brasers i xemeneies; i no s'han d'acostar estufes, brasers, etc, a les cortines, mobles i llits.

A l'exterior

És convenient evitar els canvis sobtats de temperatura. I en dies d’onada de fred, cal evitar que surtin al carrer els nadons, la gent gran i les persones que pateixen malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.

En cas d'agafar vehicle, convé assegurar que el dipòsit de combustible està ple i revisar els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.

Enllaços