Concert de presentació del CD

Última revisió 26-07-2019 11:46
31/07/2019

El proper diumenge 4 d'agost, a les 12 h al Teatre de la Garriga-El Patronat es presentarà un nou disc ‘Sardanistes Garriguencs’ durant el concert sardanista de Festa Major a càrrec la cobla Mediterrània.

El nou CD, impulsat per l’Agrupació Sardanista La Garriga, compta amb sardanes d'autors locals com Marçal Ramon o Manuel Blancafort i de dedicades al poble, a la seva gent o escrites per persones relacionades amb La Garriga com la compositora Narcisa Freixas, que visqué a la Garriga.

El nou CD té l’objectiu de posar en vàlua tot aquest interessant patrimoni musical. I és que els darrers anys s'han anat estrenant diverses sardanes dedicades a la població. El títol del CD fa referència a la sardana ‘Sardanistes garriguencs’ estrenada fa 3 anys en motiu del 60è Aplec, obra del compositor garriguenc Marçal Ramon. Sota aquest nom va sorgir a poc a poc el recull de sardanes que composen la gravació, sardanes estrenades fa poc juntament amb d’altres més antigues i recuperades d’arxius.

El disc conté 14 sardanes: Sardanistes garriguencs, de Marçal Ramon; La il·lusió de La Garriga, de Tomàs Gil i Membrado; Dolça Catalunya, de Narcisa Freixas; Segador-Barret de palla, de Manuel Blancafort; Julieta, de Francesc Juanola; Recordem a Josep Maurí, d'Antoni Guinjoan; Gresolet, de Marçal Ramon; L'Aguilà de La Garriga, de Miquel Tudela; Recordant la Margarida, de Miquel Tudela; A l'amic Albert Benzekry, d'Antoni Guinjoan; L'avi Barbé, d'Antoni Mas; Cor estimat, de Joan Làzaro, Un bon garriguenc, de Carles Sagarra i una sardana d’estrena del compositor Marçal Ramon, que s’estrenarà durant el concert.

Cal destacar que és la primera vegada que es grava la sardana Dolça Catalunya de la compositora modernista Narcisa Freixas, qui va viure a La Garriga així com s’estrenarà la sardana  Segador-Barret de palla, de Manuel Blancafort, una sardana inèdita d’aquest gran compositor garriguenc.

A part de les 14 sardanes, tanca el disc l’enregistrament dels Goigs a llaor de la Verge de Puiggraciós, de mossèn Adjutori Vilalta, arranjats per a cobla pel compositor Jesús Ventura.

El volum l'edita Picap i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar el dia del concert de presentació o a través de l'Agrupació Sardanista La Garriga i via el correu electrònic agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com. El seu preu és de 10 €.

Aquest disc ha estat una realitat gràcies a una campanya de mecenatge de vàries entitats com la Fundació Maurí, la coral Aliança, la Fundació Manuel Blancafort o la Confederació Sardanista de Catalunya, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, Músics per la Cobla  i la col·laboració de vàries famílies garriguenques.

cd sardanistes la garriga
cd sardanistes la garriga