Albert Benzekry Fortuny presenta les seves memòries al teatre

Última revisió 09-11-2022 21:57
11/11/2022

Persona Il·lustre de la Garriga des del 2010, Albert Benzekry Fortuny, autor de les obres Història gràfica de la Garriga i La Garriga, dia a dia, publica les seves memòries: Entre fotos i papers. Records d’un cronista garriguenc.

Albert Benzekry i Fortuny va néixer el 1938. De jove va fer estudis tècnics i amb 24 anys va entrar al seminari, on va rebre formació humanística. Va treballar en els departaments comercials de diverses empreses de la Garriga.

Josep Maurí i Serra el va fer marmessor de la Fundació Maurí, creada el 1968, des d’on va desenvolupar una intensa vida cultural, social i reivindicativa. Ha creat un gran arxiu amb unes 120.000 fotografies de la Garriga i és autor de les obres Història gràfica de la Garriga i La Garriga, dia a dia, amb un total d’11 volums que abasten tot el segle XX.

Editat per l’associació La Garriga Secreta, de la qual és president honorífic, el llibre Entre fotos i papers. Records d’un cronista garriguenc té 200 pàgines repartides en 32 capítols i 16 pàgines més de fotografies de la seva vida personal i de la intensa activitat cultural que va desenvolupar des de jove.

L'acte de presentació de les seves memòries tindrà lloc al Teatre de la Garriga - El Patronat, divendres 18 de novembre, a les 19 hores. Les entrades, gratuïtes, es poden reservar al web del teatre.

Podeu llegir-ne més detalls a l'entrevista publicada a El Garric dels mesos de novembre i desembre.

Documents adjunts