25 anys dels geganters de la Garriga

Última revisió 04-06-2014 14:25
09/06/2014

Els Geganters de la Garriga celebraran els propers 14 i 15 de juny, els seus 25 anys. Ho faran amb un correfoc, un corre aigua i un concert, el dissabte i, una trobada amb una vintena de colles d’arreu de Catalunya, el diumenge. Aquests actes, que formen part de la programació de la Diada de Corpus, volen servir també per donar a conèixer l’entitat i el món dels gegants.

La celebració també comptarà amb una mostra de fotografies i records, que es podrà veure del 7 al 13 de juny a la Sala municipal d’Art i Exposicions Andreu Dameson.
Tot i que els primers gegants garriguencs van ser estrenats l’any 1940, els actuals són de l’any 58. Però no va ser fins el 81 que van ser restaurats pel grup d’animació “Els artristras” i batejats amb el noms de Magí i Xixilona, com a resultat d’una votació popular.

L’impuls definitiu es va portar a terme l’octubre de l’any 1989 quan es va constituir la colla de geganters. Llavors es va realitzar una segona restauració, a càrrec de Ramon Aumedes, que els va dotar de la comoditat i lleugeresa necessàries per assistir a les trobades. L’any següent la colla pren la iniciativa de construir el gegantó, realitzat, també, per Aumedes, que s’estrena amb motiu de la segona trobada a la Garriga i que, coincidint amb la tercera trobada, es bateja amb el nom, escollit pels nens i nenes del poble, de Benet.

Actualment la colla busca implicar més gent perquè els falta, sobretot, portadors per als gegants. La colla es reuneix el segon divendres de cada mes a les 10 de la nit a l’ajuntament. Els interessats poden enviar un correu a gegantsdelagarriga@gmail.com

Vídeos

VOTV - Territori 240: Colla gegantera de la Garriga

VOTV - Els geganters de la Garriga celebren la 24 trobada per Corpus