Dia de l'Orgull LGTBI

Última revisió 28-06-2017 12:24
28/06/2016

La Garriga organitza per primera vegada activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (28 de juny), amb una exposició documental a la Biblioteca i participant a la 21ª Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià FIRE!!!. 

Així a la Biblioteca es podrà veure del 27 de juny al 9 de juliol, una Mostra Documental LGTBI (lesbiana, gai, transexual, bisexual i intersexual) i el proper 7 de juliol el Cinema Alhambra acollirà una sessió gratuïta de curtmetratges a partir de les 19.30 h.   

A més, com a mostra de suport al moviment, des del 22 de juny passat, s'ha penjat a la façana de l'ajuntament la bandera arc de Sant Martí i durant el Ple del mes de juny es llegirà un manifest.

El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transgènere, Bisexual i Intersexual es recorden els aldarulls de Stonewall, que van tenir lloc a Nova York (EUA), i que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGTBI va sortir al carrer com a resposta a la batuda policial del 28 de juny de 1969 i per fer-se veure, demanar la plena igualtat i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Des d’aleshores la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, però encara 76 estats del món prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI.

Els recents fets d’Orlando, en què van morir 50 persones en un atemptat contra un pub LGTBI, mostren que la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia segueix sent un fet lamentablement actual i global.
 

Bandera Arc Sant Martí
Bandera Arc Sant Martí

Documents adjunts