Front comú per combatre la pobresa energètica

Última revisió 11-11-2015 14:41
11/11/2015

El Ple de l'Ajuntament de la Garriga va votar a favor la moció de la CUP per combatre la pobresa energètica al municipi.

A la moció, la CUP reclamava diferents actuacions a nivell municipal per atendre a les persones usuàries, dissenyar un Pla d'Emergència Municipal i estudiar la municipalització dels serveis de gestió de l'aigua, el gas i l'electricitat.

Tot i votar a favor tots els grups, des de CiU es va reclamar que "hagués estat millor presentar una moció sobre com millorar o ampliar les mesures ja que ja s'estan fent moltes actuacions en aquest aspecte". Ja s'informa i s'assessora al usuaria i es donen ajuts puntuals a famílies i persones, segons avaluacions dels tècnics de l'àrea d'acció social.

En aquest sentit també va anar la intervenció d'ACORD que mostrava "perplexitat" perquè "la Garriga és capdavantera en aquest tema, amb mesures personalitzades i un protocol a màxim".

ICV va reconèixer les actuacions de l'equip de govern però va demanar que s'estudiï la viabilitat de municipalitzar els serveis bàsics.

C's, PSC i SI també van estar d'acord amb la moció.