20 anys posant la cultura a l'abast de tothom

Última revisió 12-11-2018 11:03
21/11/2018

El 28 de novembre de 1998 obria les portes la Biblioteca Núria Albó a la Garriga. Han passat 20 anys des d’aquell dia, i tant els serveis com les activitats i els usuaris de la biblioteca s’han multiplicat, convertint aquest equipament en un referent del foment de la lectura i la cultura.

Ara mateix, la Biblioteca Núria Albó compta amb més de 10.100 usuaris inscrits i un fons de més de 52.000 documents. Durant l’any 2017, es van fer més de 50.000 préstecs i  més de 82.000 persones van passar per la biblioteca. De fet, la mitjana de visites diàries és de 300, arribant a puntes de fins a 500 visites en dies en què s’organitzen activitats.

I és que la programació de la biblioteca inclou sessions de l’Hora del Conte (també en anglès: Story Time), conversa en anglès (English at the library), lectures teatrals,  presentacions de llibres, o el Club de Lectura, que enguany arriba als seus 15 anys.

Actes de celebració

Per celebrar el 20è aniversari, la Biblioteca Núria Albó ja ha programat diverses activitats: el dia 28, es farà un acte institucional, amb bufada d’espelmes i un espectacle teatral i poètic. L’endemà, serà el torn de la música amb el concert Aromes del Mediterrani, i divendres 30, les famílies podran gaudir de l’espectacle El viatge d’en James i d’una xocolatada.

Prèviament, el 16 de novembre, s’organitzarà una activitat d’Escape Room, i el 23 de novembre, amb motiu del 15è aniversari del Club de Lectura, es farà una xerrada amb l’escriptora Empar Moliner.

Millores a la biblioteca

Coincidint amb el 20è aniversari, la Biblioteca Núria Albó ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 100.000 euros que permetrà dur a terme una sèrie de millores de l’espai. Així, s’habilitarà un punt d’autopréstec, es renovarà el mobiliari i la il·luminació del vestíbul i es posaran cortines a la sala infantil. Ja al 2019, es preveu canviar la distribució de la planta baixa per encabir-hi una petita sala polivalent i millorar la distribució i el mobiliari de la sala infantil. Ara per ara, ja s’ha afegit una nova porta automàtica d’entrada a la biblioteca, que millora tant l’aïllament acústic com la climatització.

Biblioteca
Biblioteca