15 anys de la Garriga Societat Civil

Última revisió 06-10-2014 14:19
06/10/2014

L’entitat de cooperació La Garriga Societat Civil organitzarà del 10 al 12 d’octubre unes jornades per celebrar el seu 15è aniversari. Sota el títol de Diàlegs per la defensa del territori i l’autogovern, volen generar un espai en el es posi de manifest la necessitat de seguir creant vincles i dinàmiques d'intercanvi i cooperació. 

Comptaran amb la presència de Gloria Muñoz, Francisco López i Jaime Garcia, tres persones de trajectòria reconeguda pel seu compromís en la defensa pels drets dels pobles i la cultura de la Pau. També hi participarà l’alcaldessa de la Garriga i Presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, el Doctor en Dret, Marco Aparicio Wilhelmi, el fotògraf Francesc Parés i el president de la revista ONGC, Francesc de Dalmases.

La celebració es completarà amb exposicions, concert i uns seminaris de debat oberts a estudiants i professorat en diferents universitats catalanes.
Des del seu naixement, La Garriga Societat Civil ha dut a terme iniciatives d'intervenció social en el terreny de la difusió i defensa dels drets humans, de l'intercanvi cultural i de la cooperació internacional i local. D'especial rellevància ha estat l'organització de la Fira per Chiapas, que durant 10 anys s'ha celebrat a la Garriga amb molt d'èxit i la formalització, l'any 2003 de l'agermanament amb la zona nord de l'estat de Chiapas, Mèxic.

Actualment LGSC, amb el suport del Consell de Cooperació de la Garriga, participa en un projecte educatiu dissenyat per l'associació Kahua Sisiki amb seu a Xochihuehuetlán, amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament i cura del territori en la zona de la Muntanya a l'estat de Guerrero, Mèxic. L’entitat també forma part de l'assemblea del Casal Popular la Torre del Fanal.

Cartell 15 anys la Garriga Societat Civil
Cartell 15 anys la Garriga Societat Civil