1400 persones voten al Pressupost Participatiu

Última revisió 14-12-2018 15:34
30/11/2018

Un total de 1400 persones, que han emès 3809 vots, han participat en la votació final del Pressupost Participatiu 2019, una proporció que se situa uns 4 punts percentuals per sobre de la mitjana de participació dels municipis d’entre 10.000 i 20.000 habitants del país que duen a terme una votació d’aquestes característiques.

Les quatre propostes guanyadores han estat la realització de millores en la seguretat viària, la il·luminació de passos de vianants, la col·locació d’un WC prefabricat a la plaça del Silenci i l’adquisició de joguines compartides per als parcs infantils.

La primera proposta contempla la introducció de mesures relatives a la millora de la senyalització (instal·lació de miralls, canvi i/o reordenament de la senyalització vertical i horitzontal, etc.) en els següents punts: Cruïlla dels carrers Can Terrers i Roselles; Cruïlla del carrer Impremta amb el carrer dels Horts; Cruïlla dels carrers Sancho Marraco i Vinyals; Cruïlla dels carrers Carrerada i Joan Martí; Creació d’un pas de vianants a la cruïlla del carrer Banys amb Carretera Nova (a l’alçada del súper DIA); Increment de la senyalització per arribar al camp de futbol des de les entrades de la Garriga; Repintat dels passos de vianants de la carretera nova i la carretera de l’Ametlla; Delimitació amb pintura al terra de l’aparcament de la plaça de can Violí (actualment està pensat pels autocars i caldria repintar-lo pensant en els turismes); i delimitació amb pintura al terra de l’aparcament al carrer Anselm Clavé.

Aquesta proposta, que ha quedat la primera en la votació, ha obtingut un total de 617 vots (un 44,07% del total), i representa un cost de 45.000 euros.

Les altres guanyadores

La segona proposta guanyadora preveu col·locar nous punts de llum per reforçar la il·luminació dels passos de vianants de la Carretera Nova, el carrer Calàbria i la carretera de Vic per tal de millorar la seguretat dels vianants en horari nocturn. Ha obtingut un total de 557 vots (39,79% del total), ha quedat en tercera posició en la votació final i el seu cost és de 140.000 euros.

L’adquisició i instal·lació d’un mòdul sanitari prefabricat a la plaça del Silenci ha estat la tercera proposta vencedora, amb 304 vots (21,71% del total) i un cost de 10.000 euros.

Finalment, la quarta proposta que entra en el Pressupost Participatiu de 2019 és l’adquisició de joguines (pales, cubells, rasclets, etc..) per tal que la mainada les pugui compartir i utilitzar en els parcs infantils del municipi que disposen de sorral. Les joguines quedaran guardades en un bagul que s’instal·larà als parcs en qüestió. Ha obtingut 163 vots (un 11,64% de total) i representa una despesa de 5.000 euros.

Malgrat aquestes tres propostes no han quedat en les primeres posicions del rànquing, han resultat guanyadores pel seu cost econòmic (les propostes s’han anat incloent mentre el seu preu encara es podia encabir en els 200.000 euros destinats al Pressupost Participatiu). Podeu consultar el rànquing final al web del Pressupost Participatiu  

De les 1400 persones que han votat en aquesta fase final del Pressupostos Participatiu de la Garriga, 1167 ho han fet online a través del web del procés i 233 a través de les butlletes físiques. El percentatge de participació ha estat del 10,35% (el cens incloïa totes les persones de 16 i més anys empadronades al municipi).