Un llibre per conèixer el bombardeig de la Garriga

Última revisió 18-02-2016 09:04
18/02/2016

Cada any, l'Ajuntament de la Garriga commemora un dels fet més importants i tràgics de la història del municipi: el bombardeig feixista de 1939. Per entendre què va significar i per conèixer la influència del camp d'aviació de Rosanes a la història local, es pot ampliar la informació amb el llibre Aviació i guerra a la Garriga.

La publicació, que va editar el consistori l'any 2009, explica, per exemple, que la Garriga va ser pionera en el món de l'aviació quan l’argentí Esteve Fernàndez decideix construir-se un aeròdrom a Rosanes.

Els autors, David Gesalí i David Iñiguez, tracten en profunditat com l'equipament va passar a ser un camp militar en la construcció del qual van treballar intensament molts garriguencs. Des de Rosanes s’enlairaven avions per atacar el front de l’Ebre i de Ponent i també per a la defensa aèria de Barcelona. Després de desmantellar el camp, la Garriga va patir el bombardeig que ha quedat tràgicament en el record de tants garriguencs i garriguenques.

El llibre, que també inclou un documental amb el testimoni de molts veïns i veïnes del poble, descriu la vida quotidiana i els escenaris del conflicte amb detalls i documentació original que permet al lector formar-se una idea precisa de la història del municipi. 

El llibre de lectura amena i senzilla es pot comprar a les llibreries del poble.

Et pot interessar