Les Jornades Europees del patrimoni arriben la Garriga amb activitats per a tots els públics i que permetran descobrir alguns espais del poble poc coneguts per la majoria.

">

Visites guiades per espais poc coneguts

Última revisió 05-10-2015 14:23
05/10/2015

Les Jornades Europees del patrimoni arriben la Garriga amb activitats per a tots els públics i que permetran descobrir alguns espais del poble poc coneguts per la majoria.

Sota el títol “Els cent personatges del retaule de la Doma”, la primera activitat es farà divendres 9 d’octubre a les 20 hores i consistirà en una descoberta en directe del retaule de l’Església de Sant Esteve de la Doma amb explicacions de l’historiador Jordi Llimargas.

El dissabte 10 d’octubre s’organitzarà la visita guiada “A la Garriga, l’aigua decidia fins i tot on es podien construir les cases”, que sortirà a les 10.30 del Centre de Visitants. La ruta, a càrrec de l’arqueòloga i educadora ambiental Montse Piñeiro, seguirà l’itinerari de l’aigua i el regadiu sorgit del projecte La Garriga Rural, en què es recorreran els camins de l’aigua que passen pel poble, sobretot el rec Monar (una infraestructura hidràulica medieval de quilòmetres de llargada). Aquesta visita es farà enlloc de la programada inicialment pel camí fluvial del Congost, que s’ha ajornat a causa dels treballs a la zona.

També dissabte, però a les 17.30 hores, tindrà lloc una visita teatralitzada a la Vil·la Romana de Can Terrers, en què dos habitants imaginaris explicaran com vivien, com treballaven i com s’ho feien per arribar a fer el seu vi a l’altra banda del Mediterrani fa 2.000 anys.

Finalment, diumenge 11 d’octubre es farà la visita guiada “La Garriga, fàbrica de guerra”, on es podran conèixer alguns dels espais que van formar part de la SAF 25, la fàbrica que a finals de 1938 i principis de 1939 va arreglar avions per a la República a la Garriga. La visita començarà a les 10.30 hores al Centre de Visitants.