Tornen les Jornades Modernistes

Última revisió 02-07-2015 11:24
01/07/2015

La Garriga tornarà a celebrar, del 10 al 12 de juliol, les seves Jornades Modernistes. Les jornades, ja consolidades, esdevenen un punt de trobada, reflexió i difusió del coneixement al voltant d’un dels moviments culturals més característics de la nostra història contemporània. 

Activitats lúdiques i culturals

Entre les diverses propostes destaquen tres visites guiades molt especials. Una d’elles, que ja va tenir molt d’èxit l’any passat, és la visita nocturna “La nit del modernisme” que dissabte 11 de juliol recorrerà algunes de les principals cases modernistes del Passeig. En aquesta visita, la guia anirà vestides d’època i explicarà com es vivia i com va afectar l’estiueig a la Garriga.

La visita també inclourà un passeig pels jardins de la casa modernista Can Barbey, il·luminats per a l’ocasió i acabarà amb un refrigeri al Balneari Blancafort, on hi haurà una exposició de fotografies antigues. L’activitat, per a la qual cal inscripció prèvia, tindrà un preu de 15 euros i de 10 euros per a infants.

El mateix dissabte, però al matí, tindrà lloc la visita “La Forja a la Garriga”, que es farà a la serralleria Canamassas: una forja centenària d’on han sortit bona part dels reixats de patis i balconades que decoren l’arquitectura modernista de la Garriga. A més de conèixer el taller, el públic també visitarà alguns exemples interessants de forja modernista.


Una altra de les activitats de les Jornades Modernistes de la Garriga serà la visita teatralitzada “La Garriga fa 100 anys” , diumenge 12 de juliol al matí, un espectacle itinerant per diferents espais i cases modernistes, però també masies històriques, amb escenificacions de curta durada lligades a l’estiueig i al termalisme.

A banda de les diverses visites guiades, les Jornades Modernistes de la Garriga també comptaran amb espectacles de teatre al carrer (una divertidíssima “Action!”, d’Argot Teatre, a les places de l’Església i Can Dachs), cinema a la fresca (amb imatges de l’Aplec de Santa Margarida del Cami de principis del segle XX), una conferència sobre Santiago Rusiñol, un taller familiar sobre modernisme i un concert líric amb la soprano Marga Cloquell i la pianista Anna Crexells.

Vídeos

VOTV - Tot a punt per unes noves Jornades Modernistes de la Garriga.

VOTV - La forja, protagonista a les Jornades Modernistes de la Garriga.